Dok se vodi polemika da li se Ugg obuća vratila na velika vrata ili da nikada nije ni izašla iz mode, mi ćemo se osvrnuti na njeno čišćenje. Šta god se mislilo o ovoj obući, jer su ljudi uvek bili podeljeni, nesporivo je da im je potrebna adekvatna i specifična nega kako bi izgledale kao da ste ih tek kupili.

U nastavku smo obuhvatili proizvode i tehnike koje su se pokazale za najefikasnije u čišćenju Ugg obuće, koja će izgledati novo i mirisati sveže.

Ugg obuća – kako naneti zaštitni sloj?

Zaštitni sprej, kao na primer Ugg Protector, od esencijalne je važnosti za životni vek čizama, kao i za njihov izgled. Pre nego što prvi put obujete čizme, naprskajte ih sprejem. Postupak bi trebalo ponavljati na svakih šest nedelja ili nakon što su čizme bile nošene po mokrom vremenu. Kako biste postigli najbolje rezultate, pobrinite se da je Ugg obuća čista i suva pre nanošenja spreja.

Korak 1 – Prvo promućkajte bocu. Zatim, negde oko 15 cm udaljite bocu od obuće i nanesite sloj. Trebalo bi da obuća izgleda mokro, ali ne natopljeno kada ste završili sa nanošenjem spreja.

Korak 2 – Sačekajte bar 24 sata kako bi se obuća osušila, ali izbegavajte da je držite na direktnoj toploti i sunčevoj svetlosti.

Korak 3 – Kad se obuća osuši, uzmite četku za obuću od antilopa i povlačite je samo u jednom smeru prateći strukturu obuće.

Naravno, niste u obavezi da koristite Ugg preparate za čišćenje obuće, već je samo bitno da znate od kog materijala je napravljena obuća. Postoje proizvodi koji su mnogo pristupačniji, a dostupni su i kod nas. Takođe, Ugg nudi posebne zaštitne sprejeve koji su specijalno napravljeni za zaštitu ovčje, nabuku i kože uopšte.

Kako, koliko često se čisti Ugg obuća?

Svako ko je imao bar jedne Uggsice zna da i kad ih pazimo, lako mogu da postanu prljave, izgube oblik i strukturu i da zahtevaju čišćenje. Kako bi izgledala novo, Ugg obuća bi trebalo da se čisti svaki put kada se isprlja ili dođe u kontakt s vodom.

Ugg komplet za negu obuće

Uggov komplet za čišćenje uključuje preparat za čišćenje, balzam, preparat za zaštitu, osveživač, kao i četku i gumicu za antilop. Komplet je odlična investicija za ljude koji traže potpun paket proizvoda i alata za negu obuće jer se mogu koristiti i na obući koja nije brenda Ugg. Ako već imate četku za antilop i/ili zaštitni sprej, Uggovo sredstvo za čišćenje i balzam možete kupiti odvojeno od kompleta za negu cipela brenda.

Korak 1 – Koristite četku za cipele za uklanjanje čestica prašine i prljavštine.

Korak 2 – Tretirajte mrlje tako što ćete na to mesto utapkati krpom svetle boje sredstvo za čišćenje antilopa. Pazite da ne preterate sa proizvodom.

Korak 3 – Ostavite cipele da se osuše na vazduhu daleko od direktne sunčeve svetlosti ili toplote.

Destilovano belo sirće – Belo sirće takođe može poslužiti za čišćenje antilopa. Sirćetom navlažite krpu svetle boje i utapkajte po mestima na kojima su mrlje. Belo sirće se posebno pokazalo u uklanjanju mrlja od soli sa antilopa i kože generalno.

Kako da održavate obuću između nošenja?

Pored nanošenja zaštitnog sloja i čišćenja, ima načina kako da Uggsice održavate između nošenja, a da izgledaju skoro novo.

Četka za čišćenje cipela – Četkanjem obuće posle nošenja ćete skinuti svu površnu prljavštinu i fleke pre nego što se nakupi. Takođe, četkanjem se obnavlja tekstura obuće sprečavajući Uggs čizme da izgledaju oronulo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ℕ (@novae.jpg)

Šta raditi kada se Ugg obuća izgužva?

Uggs obuća je sklona gužvanju, posebno u predelu prstiju što čini da izgledaju mnogo starije. Kako biste to sprečili, stavljajte u čizme štitnike protiv gužvanja. Čizme možete napuniti i papirom što će im pomoći da zadrže svoju originalnu strukturu.

Sprečite i eleminišite neprijatne mirise

Poznato je da Ugg obuća može da razvije neobične neprijatne mirise, te postoje proizvodi za prevenciju i tih mirisa.

Dezodorans za cipele u obliku kuglica – Kuglice su jedan od boljih načina da sprečite razvitak bakterija zbog kojih se stvaraju neprijatni mirisi. Ubacite ih u cipele posle svakog nošenja.

Lampa za dezinfekciju sa ultraljubičastim svetlom – Za one koji vole modernu tehnologiju, UV lampa je proizvod za vas. Lampa je odličan saveznik u sprečavanju i uklanjanju neprijatnih mirisa.

Pročitajte još i: Najbolji načini da stilizujete midi-suknju

Naslovna fotografija: instagram.com/vlachouin

Marija Gavrilović 

Comments