Sve zgrade imaju jedinstvenu feng shui energiju od trenutka kad su napravljene, a o kojoj možete razmišljati kao o njenoj DNK. Baš kao i gravitacija, feng shui uticaji postoje u prirodnom okruženju, kao i u onom koje je stvorio čovek. Verovali ili ne, oni već utiču na vaš svakodnevni život. Feng shui nije nešto što radite, već nešto što je opšteprisutno. Utiče na nas na mnogo načina kojih nismo svesni.

Umetnost feng shuija se više odnosi na ukrašavanje i organizaciju nameštaja – u cilju stvaranja pozitivnog toka energije. Spavaća soba je, za sve nas, mirna i uravnotežena sredina koja slavi dobar noćni odmor. Soba sa neuravnoteženom energijom može uticati na naše zdravlje, odnose i finansije, verovatno mnogo više nego što možemo da zamislimo. Predstavljamo vam nekoliko feng shui pravila za spavaću sobu kojih treba da se pridržavate prilikom ukrašavanja jedne od najvažnijih prostorija u vašem domu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ReedLane (@reedlane_home)

Feng shui pravila za spavaću sobu

Odgovarajuće pozicioniran nameštaj i propratni elementi nalaze se u srcu kreiranja feng shui spavaće sobe. Mreža feng shui nacrta deli unutrašnju širinu i dubinu za tri. Ove linije energetske mreže su poput nevidljivih zraka koje mogu izazvati zdravstvene probleme u predelu tela koji je podeljen između dva dela energetske mreže. Ako postoji jedan ključ za pravilan izgled feng shui spavaće sobe, onda se to ogleda u izbegavanju spavaćih soba sa izloženim gredama. Ali, ako vaša spavaća soba već ima izložene grede, samo se uverite da je zauzeti nameštaj dalje od njih.

Održavanje spavaće sobe bez nereda je, takođe, od suštinskog značaja za dobar feng shui. Neuredna spavaća soba nije dobra za protok energije, čak i ako je sav vaš nameštaj na pravom mestu. Zato se posvetite održavanju urednog prostora.

Pročitajte i ovo: Feng Shui – kako da uredite vaš dom i privučete novac, ljubav i zdravlje?

Dobra raspodela je ključni element feng shui spavaće sobe

Dobro opšte pravilo je da se uverite da vam se vrh glave nalazi blizu čvrstog zida, ili prema zidu sa zatvorenim prozorom, kao i da nema promaje. S ovim položajem ćete smanjiti kretanje energije iznad vaše glave, tako da ćete imati miran noćni san. Uzglavlje kreveta treba da stoji uz zid. Ali, realno, podno oblikovanje može stvoriti malu količinu razdvajanja, pa pokušajte da vaš krevet bude što bliže zidu. Međutim, ako iz bilo kog razloga vaš krevet ne može da stane uza zid, predlažemo da vodite računa o tome da, kada ležite u krevetu, vrata budu zatvorena, ili u najmanju ruku, nekoliko centimetara odškrinuta.

Krevet koji odaberete je takođe važan. Okvir od punog drveta ili čvrsto tapacirano uzglavlje najbolje je za feng shui. Treba izbegavati uzglavlja sa više panela, otvorene rešetke ili krevete sa ugrađenim policama ili skladištem.

Comments