Praznici su uvek povod za dobro raspoloženje, za okupljanje i dobru energiju. Ove godine Uskrs dočekujemo u malo drugačijem raspoloženju i sasvim neočekivanoj situaciji. Ove godine dočekaćemo ga samo u svom domu, bez okupljanja i bez deljanja one radosti kuckanja koju smo delili sa porodicom i prijateljima.

I sasvim je u redu da budemo malo tužni zbog toga, ali hajde da vidimo kako možemo da se oraspoložimo i da ove godine energiju usmerimo u ukrašavanje jaja! Zato smo vam ovog puta pripremili bezbroj prelepih i originalnih ideja, koje možete da primenite. Neke su jednostavne, ali za neke ćete morati da se potrudite. Taman ćemo lepo ispuniti vreme i naučiti neke nove stvari. 

3D jaje sa leptirom 

Ovo može biti jednako dobra zabava za vašu decu. Sve što treba da uradite jeste da izaberete zanimljivivu šarenu i cvetnu takninu da je premažete lepkom, ostavite da se osuši, a onda izrežete tkaninu u obliku leptira. I eto ga – vaš 3d leptir, koji će izgledati kao da je sleteo na jaje i da će uskoro poletiti.

Jaje dekorisano dugmićima 

Ako ste oduvek čuvali dugmiće, jer će vam zatrebati nekada, a nikada vam zapravo nisu zatrebali, sada je pravo vreme da pronađete tu kutiju. Evo baš sada mogu da vam budu od koristi. Ofarbaj jaje kako želiš, odnosno u koju boju želiš i dodaj dugmiće preko. Nalepi ih kako je tebi drago, ti biraš oblik.

Lavanda kao dekor 

Prelep miris lavande podseća nas na mir, leto, proleće, sunce, opuštenost, vetar u kosi, daleka polja i prelepe predele… Nekoga podseća na ljubav. Ako i u tebi miris lavande budi samo najlepše osećaje, onda zaslužuje da ove godine bude deo tvoje uskršnje dekoracije. Možeš uzeti belu tračicu i zakačiti jedan cvet lavande sa njim, odnosno obmotati oko jajeta. Cela kuća mirisaće najlepše!

Karirani elementi 

Možda se čini kao komplikovanije, ali nije. Tempere ili vodene bojice i povlačenje prvo vodoroavnih, a onda i vertikalnih linija i eto ga – karirana šara na tvom uskršnjem jajetu!

Bubamara jaje 

A šta nas više asocira na proleće od cvetanja, lepih boja gde god da se okrenemo i bubamara. Jedna može da bude i deo vaše uskršnje dekoracije. Bubamaru je bar lako nacrtati, a ako želite da nadogradite vaše uskršnje jaje, onda lepkom zalepiti žičice, kako biste imali kompletnu sliku!

Limun dekoracija 

Slična situacija kao sa bubamarom. Žuta boja jajeta plus od materijala napravite zelene listove i dršku. I eto ga limun-jaje!

Dekoracija sa trakama 

Ovde sve dolazi u obzir, kakve god trake da imate, bilo da su to trake od tkanine ili pertle ili ove čvršće trake. Sve što će lepak držati zalepljenim na površinu jajeta je dobro došlo!

Zlatni detalji 

Znamo kako izgledaju komadići zlata i možemo da probamo da improvizujemo nešto slično na našim uskršnjim jajima. Sve zavisi kakav ćete oblik. To može biti na primer lala. Nacrtajte lalu, a onda obojte foliju u zlatnu boju, zatim je isecite i prelepite preko crteža na jajetu! I eto ga – savršeni zlatni detalj. Kao da je pravi!

Dekupaž tehnika 

Da li znala da dekupaž tehniku možeš primeniti i prilikom uskršnjeg dekorisanja jaja? Pronađi najlepše salvete i budi maksimalno kreativna!

Zlatna boja 

Čini se da je ovo misterija, iako svi priželjkujemo da imamo ovako unikatna i lepa jaja. Ono što treba da znaš jeste da ova jaja “farbaju” zlatnom folijom. Dakle, zlatna jaja nastaju tako što su umotana u foliju u boji kojoj želite.

Zlatni detalji na jajima 

Sitne igračkice vaše dece mogu poslužiti kao savršeni detalji za vaša uskršnja jaja. Sve što je potrebno jeste da prebarbate sve te detalje i da ukrasite koliko god jaja želite ili koliko god tih igračkica i detalja imate.

Zeka od papira 

Jedini materijal vam može biti papir uz jaja naravno. Vrlo lako možete napraviti i zeku i to jaje može da bude ono jedino koje se čuva tokom cele godine! Možete naravno dodati i zanimljive biljke, koje nađete u vašem dvorištu ili oko zgrade!

Ananas ili jaje – pitanje je sad! 

Intezivno žuta boja i zeleni papir kao list. I eto ga jednostavan ananas. Mnogo je ideja u vezi sa voćkicama koje možete napravite od jaja.

Šareni stikeri i konfete

Konfete nas podsećaju na rođendane i da dane posle rođendana kada pokušavamo da ih skupimo svuda po stanu. Tako će biti i ovog puta ako ne budete pažljivi. Zato – jako oprezno sa konfetama, posebno ako imate malu decu. Ipak, ovako lepo ukrašena jaja savršena su i ne može im se odoleti!

Balon dekoracija 

Zašto ne bismo ovog Uskrsa probali nešto sasvim drugačije. Umotati jaja u balone – idealno! Zanimljivo deluje, možda će biti malo teže da se ljušte jaja, ali za kucanje će biti vrlo misteriozno ko je pobedio!

Comments