Dress code je definitivno jedna od onih stvari za koje znamo, znamo da treba da ih ispoštujemo kada je naglašeno ali nekada nismo u potpunosti sigurni kako da ispratimo neke smernice. Pogotovo ako je stvar opšta kao na primer outfit za koktel žurku. To je čudna kombinacija kao i sam event. Dovoljno svečano, ali ne baš kao svečana večera, a nije ni opuštena žurka. Baš zato, sive zone toga šta treba išta ne treba obući su bezbrojne, i lako se može skliznuti u neku u njih u kojoj se nećeš osećati potpuno prijatno ako sasvim omašiš dress code ovakvog događaja. Verovala ili ne, postoje pravila koja si sigurno barem jednom prekršila, ali to je sasvim u redu. Učimo sve usput pa tako i fashion.  Neka pravila su sasvim logična i očigledna ali druga će te možda iznenaditi.

Don’ts

Nemoj da nosiš ništa previše otkrivajuće

Užasno važno pravilo broj jedan za oblačenje za ovakve prilike je da ne nosiš nešto u čemu ne bi želela da te vide tvoje kolege, šefovi, direktori. Koktel je mnogo drugačija vrsta eventa od izlaska sa devojkama u klub i treba to da imaš na umu. Sasvim je na mestu da imaš otvorena leđa, ili da je haljina malo kraća (to je čak i prikladnije od duge, ali do toga ćemo stići) ali nemoj da preterujes. Kratko, usko i otvoreno je sasvim okej ako voliš, ali za žurke i devojačke večeri, sada je potrebno malo ozbiljnosti.

Zaobiđi farmerke

Sve i da sjajno stilizuješ farmerke, uklopiš sa štiklama i neverovatno dobrim nakitom, postoji taj termin “underdressed”, što je epitet koji nikako ne želiš, a sa farmerkama je dobar rizik da se to desi. To je prosto onaj momenat koji ti se sigurno nekada desio. Obučena si okej, šta više i više od toga, ali se iz nekog razloga osećaš neprilagođeno. To se događa kada omašiš dress code, i zato drži se podalje farmerki za ovu priliku. Svakako niko ne kaže da moraš da nosiš haljinu i da je to jedini izbor, no postoji još puno opcija koje su dvoljno elegantne i komforne, i treba da ih razmotriš.

Oversize torbama ovde nije mesto

Ništa ne izgleda nemarnije od velike torbe prebačene preko ramena, pogotovo uz lepu svečanu haljinu. Sve te torbe volimo, čak i obožavamo, ali kada nečemu nije mesto, onda prosto nije, i one su često najslabija karika zbog koje ceo outfit može da pukne. Da, u malu torbu ne može da stane sve kao u ove, ali razmisli šta ti zaista od svega treba?

Comments