Žene su sve opsednutije svojim izgledom, i nedostižnim idealima lepote koje im nameću manekenke, poznate ličnosti, fotografije i snimci sa nerealistično uređenim licima i telima drugih žena.

Žensko telo potisnuto je samo za intimu pojedinaca, a u javnosti postaje sve otkrivenije, a ipak više tabuizirano no ikad.

Realan izgled ženskog tela ne možemo da vidimo u javnosti, a u skladu sa tim ga svaka žena sve više doživljava kao nešto što treba da krije, menja i čega treba da se stidi.

Kako bi pokazale da telo prosečne žene nije razlog za sramotu, već da ono simbolizuje dar od prirode i da je lepo baš zbog svoje različitosti, tri žene iz Litvanije odlučile su da fotografijama podstaknu žene da se ponose svojim telom. Fotografkinja Neringa Rekašite, novinarka Beata Tiškevič i specijalistkinja za komunikacije, Modesta Kairite, napravile su niz fotografija koje predstavljaju realistične prikaze žena koje se gledaju u ogledalo i smeše se svom odrazu.

zavolite svoje telo 1 Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo zavolite svoje telo 3 Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo  zavolite svoje telo 5 Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo zavolite svoje telo 6 Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo zavolite svoje telo 41 Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo

Osamehnite se i vi, zavolite svoje telo i ponosno ga nosite, bez težnje da izgledate kao neko drugi.

Ne propustite:

Devolucija ženskog tela
Ua, Fotošop! Ovako izgleda telo jedne majke

Jasna Stanić

Comments