Uskoro je svečano otvaranje praznične sezone u svim domovima! Većina ljudi sumira utiske, beleži šta je od ciljeva ostvarila, a šta ne. Bilo je raznolikih trenutaka, ali život je konstruisan tako da ne može sve da bude savršeno. Nekada nam nešto uspe iz prvog puta, a nekada ni iz desetog. Mislim da je ideja onog ko je konstruisao život da u čoveku probudi osećaj da nema predaje. I kad konačno dođete do cilja, sve i da je iz pedesetog puta, više i bolje ćete ceniti sebe. Obaveze nam donose i pad energije, stvaraju svoje individualne puteve, koji se često razilaze od puteva naših dragih ljudi, posebno emotivnog partnera.

Ako prolazite kroz krizu u vezi, osećate se odbačeno ili manje voljeno, to nije zaista tako. Jednostavno, od brzine u kojoj se obaveze smenjuju, čovek potisne ono što mu je najvažnije – potrebu za mirom i sreću.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anastasia Shepelevich (@shepelevich)

Bliže se praznici i idealan je trenutak da vezu postavite na stabilne noge i sa partnerom uživate svakodnevno. Preporučujemo da ispunite sledeće stavke i shvatićete koliko je vaša veza dobra i puna ljubavi, razumevanja i saosećanja. Ne dozvolite da vas uznemiri to što niste uspeli da se uskladite i odete na večeru, budite zahvalni jer imate osobu koja zna da činite sve za vašu bolju, zajedničku budućnost. Ali, sada je vreme da pogledate sadašnjost i ne dozvolite da vam ona beži!

Zajedno kreirajte novu tradiciju

Sigurno postoje stvari koje praktikujete tokom odmora ili praznika. Neka to postane vaša tradicija, ili nove ideje koje imate, pretvorite u tradiciju. Tradicija ne morate da bude nešto teško, vrsta bilo kakvog odricanja ili nečega što se podrazumeva (a to je ono što se u našoj tradiciji često dešava). Neka to budu jednostavne, zanimljive, lepe stvari. Recimo, zajedničko slikanje, trening ili nega kože lica. Možete tradicionalno da gledate najdraži film i spremate omiljene obroke.

Pročitajte i ovo: Odnos koji vodi i pokreće žena

Kanališite energiju

Znam da nekada ne možete da budete potpuno posvećeni sebi ili partneru zbog loše energije koju donosite sa posla ili fakulteta. Zbog toga je potrebno da naučite da sve loše što se u toku dana desilo ostavite ispred ulaznih vrata. Setite se da vas iza tih vrata čeka neko ko vas voli i koga volite, ne trošite vreme na prepričavanje loših iskustava već se fokusirajte jedno na drugo. Nakon što ste se opustili i uživali u zajedničkom vremenu, osetićete da tenzija u vašem telu više ne postoji, pa tad možete sa partnerom da podelite ono što vas muči. On vas ipak dobro poznaje i znaće da vas posavetuje kako da postupite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@paiinlesslove)

Kuvajte zajedno

Možda vi ili partner niste dovoljno spretni u kuhinji, ali ovo je sjajan način da se zabavite, a usput i dobro jedete! Počnite uvek od jednostavnih i brzih jela, dekorišite hranu i uživajte uz muziku! Zajedničko kuvanje je kao vrsta terapije, zaboravljate na loše stvari koje su se desile, razgovarate i uživate u kreativnom procesu, a to je najvažnije.

Produženi vikend

Planina, sneg, drvena koliba, ogroman krevet, kamin, vino, sir i najdraža serija. Vas dvoje nakon zajedničkog tuširanja ušuškani i zagrljeni. Neprocenjivo. Jedan takav vikend morate da priuštite svojoj vezi. Ništa više neće biti isto (biće mnogo bolje)!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@paiinlesslove)

Pročitajte i ovo: Ogoljenost – ključ za dugu i kvalitetnu vezu

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Dragana Stojanović 

Comments