Jednorozi su dugo bili simbol magije i čarolije, osvajajući srca i maštu ljudi svih uzrasta. Nedavno je ovo mitsko stvorenje ušlo u svet lepote, posebno u nail artu. Ovaj trend karakteriše niz šarenih i magičnih primera dizajna, od pastelnih nijansi do svetlucavih akcenata, koji stvaraju jedinstven i privlačan izgled. Unicorn nokti su postali popularan izbor za one koji žele da dodaju dašak fantazije u svoj izgled i zabave se sa manikirom.

Unicorn nokti, takođe, važe za razigraniju verziju glazed-donut trenda u manikiru, koji je došao u pravo vreme – kao suptilan znak nadolazećoj sveltoj prolećnoj paleti.

Najbolja stvar u vezi sa ovim primerom manikira je ta što ga je lako kreirati kod kuće, kao i u salonu za nokte, a odgovara i mnogim različitim modnim izgledima. Za razliku od glazed-donut manikira, koji je neutralniji i suptilniji, nokti inspirisani jednorogom su razigrani i zabavni. Hromirani lakovi za nokte vam mogu pomoći da dobijete sličan izgled, ali za unicorn nokte se obično koriste pastelne nijanse. Zamislite svoje nokte kao mood ring (prsten koji menja boje raspoloženjem), jer ćete primetiti različite pastelne nijanse unutar reflektujuće hromirane površine nokta.

https://www.tiktok.com/@tigranouhi/video/7139203682708524330?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_share&refer=embed&referer_url=www.glamour.com%2Fstory%2Funicorn-nails-trend&referer_video_id=7139203682708524330

Glazed-donut nokti, takođe, koriste čist hrom pigment, tako da se osnovna boja više ne vidi, dok unicorn nokti imaju belu hromiranu bazu sa opalescentnim bljeskom u različitim nijansama poput ružičaste i narandžaste, i zelene i ljubičaste. Sad kad znate o čemu se radi, vreme je da rekreirate unicorn nokte! Ukoliko ne želite da probate sami, dovoljno je da u salon odnesete inspo fotografije, ali nam verujte – možete ih i samostalno rekreirati.

Pročitajte i ovo: Suvi manikir – novi trend koji je i koristan

Kako se prave unicorn nokti?

Ako ste radili hrom manikir u salonu, znate da taj prah izgleda skoro kao senka za oči sa sunđerastim aplikatorom, koji zapravo možete da koristite! Ali, tehnika može potrajati izvesno vreme da se savlada, pa se pripremite za moguće manje greške.

Ukoliko želite da se oprobate sa hromiranim prahom, evo šta treba da uradite: Pre svega, na nokte nanesite belu ili krem bazu, koje će pomoći unicorn bojama da se istaknu – a manikeri predlažu da nanesete top coat lak i tretirajte ga LED lampom. Zatim nanesite unicorn hromirani prah sa sunđerom i završite proces još jednim top coat lakom, a zatim ga ponovo tretirajte ispod lampe.

Ukoliko želite da svoj manikir podignete na viši nivo, manikeri preporučuju da zamenite hromirani prah sa hromiranim ljuspicama, koje će pružiti više teksturiran izgled nego sam hromirani prah. Međutim, ako ne želite da se bavite prahom, postoje lakovi koji će vam pružiti sličan izgled noktiju. Možete iskoristiti kremasti svetlucavi lak sa efektom ružičastih šljokica, ili onaj koji pruža biserni sjaj na noktima.

Unicorn nokti – tipovi

Kao i svaki manikir trend, i nokti inspirisani jednorozima se mogu pronaći u najrazličitijim varijantama. U suštini, sve se svodi na boje koje koristite, i efekat koji želite da postignete. Oni o kojima smo pisali do sada su klasični unicorn nokti sa bisernim efektom. Ipak, ako želite da unesete malo boje u svoj manikir, možete se opredeliti za puder-roze boju, koja je uvek adekvatan izbor, iako nije prva asocijacija na hrom.

Isto tako, tu su bebi-plavi unicorn nokti, koji će vam pružiti hladan vajb koji je podjednako zadivljujuć kao i druge potencijalne boje. Naravno, možete koristiti i druge nijanse plave boje, ali za unicorn efekat pazite da ne bude previše tamna boja. Još jedna razigrana opcija su i unicorn nokti sa cirkonima, koji su savršeni ako volite da vam se nokti presijavaju na suncu. Konačno, tu su ombre unicorn nokti, koje ćete sigurno obožavati zahvaljujući njihovom jedinstvenom finishu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAILBOX MIAMI (@nailboxmiami)

Pročitajte i ovo: Najbolji primeri prolećnog manikira koje treba da isprobate ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/shopheymissy

Nenad Grubanoski

Comments