Drugo veče Nedelje mode nije nas ostavilo nimalo ravnodušnim. Revija United Colors of Benetton obradovala je sve poklonike ležernog, udobnog, ali i modernog, savremenog oblačenja.

Scenografija revije obogaćena je šarenim detaljima i biciklom koji nam se posebno dopao, a sami modeli bili su kao istinski vesnici jedne nove, vesele, euforične i upadljivo lepe modne sezone. Čitava revija koncipirana je tako da čak ni najveći protivnici color-block trenda ne mogu ostati ravnodušni.

Sjajni italijanski brend oslonio se na svoju dugu tradiciju i već izgrađeno poverenje i opravdao svoje ime zaista ujedinivši sve boje i trendove koje donosi ova sezona, koja je po mnogo čemu specifična. Često se, čak i na revijama ready-to-wear odeće ne može “iskopirati” izgled sa piste direktno na ulicu. Međutim, ovo proleće donelo nam je tu novu vrstu inspiracije i slobode, koju je Benetton rešio svojski da nam olakša.

Ovaj brend akcenat uvek stavlja na kvalitet, pa je i ove sezone on neizostavan i ogleda se u fenomenalnim krojevima. Iako svi pojedinačni komadi možda na prvi pogled deluju obično ili jednostavno, njihova kombinacija svakom nosiocu daje jedinstven i moderan izgled.

Trend kombinovanja jarkih boja i insistiranja na upadljivoj odevnoj kombinaciji u potpunosti je ispraćen. Benetton kao osnovne boje sezone koristi crvenu, zelenu, narandžastu i jarkoplavu. Ipak, potrudili su se da kolekcija ne bude neprijatna za oko, pa je upadljiv kolorit oplemenjen i neutralnim tonovima – crnom, belom i sivom bojom.

Slika 124 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Kombinacija koju često viđamo sada je oplemenjena zanimljivim bojama

Slika 219 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Tufne su poželjne i ove sezone

Slika 321 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Karirane pantalone i džemper upadljive boje

Slika 417 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Udobne pantalone u kombinaciji sa zanimljivom majicom i dobrom tašnom

Slika 513 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Pruge i sako za ležerni letnji izgled

Slika 613 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Crveno vlada sezonom, fantastična crvena haljna za sve prilike

Slika 79 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Kvalitetne cipele i dobro odabrana marama

Slika 86 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Mint nijansa zelene nam je omiljena ove sezone

Slika 94 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Narandžasti džemper je pobrao mnoge simpatije

Slika 103 United Colors of Benetton proleće/leto 2012.

Muškarcima predstoji jedno zeleno proleće


Alitria Silva – mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormaru želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormara Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments