Istine nisu prijatne, a neke su baš iritantne – pre nego što vas oslobode iluzija i omoguće vam da osetite olakšanje, iznerviraće vas i naljutiti. Okušajte ukus ovih univerzalnih istina o dejtingu – ako osetite ljutinu, budite sigurni da je to zato što one u vama pritiskaju neki okidač, žuljaju vas na nekom teško dostupnom mestu i pozivaju vas da se uskladite sa njima i da se menjate. 

Da li ste sami ili u vezi – zavisi samo od vas 

Možda ste uvereni da vašom ljubavnom situacijom upravljaju više sile, da nemate sreće, da nema nikog za vas, ili da vam nije suđeno da budete srećni, da vas niko ne razume i da morate da pravite kompromise koji vas udaljavaju od sopstva, da biste održali vezu. Možda svi ti razlozi rezoniraju sa nekom istinom u vama, ali, istina je i dalje u vama – možda vi uopšte ne želite vezu, možda vam je stalo samo do intenzivnih osećanja i kada ih doživite, ispunjavate svrhu uspostavljanja odnosa. Ali intenzitet osećanja nije moguće održati u dugoj vezi, ona traži kompromise i prilagođavanja i ima svoju dinamiku rasta i razvoja, kao i razgradnje i udaljavanja. Vi birate šta je ono što vam treba, a ako toga niste svesni, izbori su i dalje vaši, iako nesvesni. 

Činjenica da ste u vezi neće vas usrećiti, sama po sebi 

Ako očekujete da vam činjenica što imate nekog reši probleme i donese sreću, u zabludi ste. Svaka veza koja počne zaljubljivanjem i intenzivnim osećanjima, u početku je očaravajuća, a gde postoji očaranost, sledeće na redu je razočaranje. Kada prođe taj period i suočite se sa realnošću zahteva koje ljubav stavlja pred vas, stvari više ne idu glatko i same od sebe. Da biste bili srećni  u vezi, potrebno je da budete srećni sami sa sobom, da budete izgrađeni, zreli, celoviti i spremni da ulažete isti napor u građenje, sazrevanje i isceljenje odnosa, koji ste uložilu u sebe. 

Comments