Vaša veza je dovoljno napredovala da smatrate da je vreme da se uselite u isti prostor. Odlično! Samo napred! Ali onda shvatate da to podrazumeva da će on sa sobom poneti svoje stvari i one se uopšte ne poklapaju sa vašim stilom. Shvatate da vas dvoje imate sasvim drugačije ideje kako treba da izgleda uređenje enterijera.

Nije u redu od vas da mu zabranite da ponese bilo šta od svojih stvari koje vam se ne sviđaju, jer kada volite i prihvatate nekog, onda volite i prihvatate i to što vam se ne dopada. Sa druge strane, nije u redu da odustajete od svoje ideje idealnog uređenja prostora i mogućnosti da izrazite sebe onako kako ste oduvek maštali.

Zato imamo nekoliko saveta za vas – kako da uredite svoj dom kada ga delite sa partnerom, a da ne dođe do svađe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Pronađite šta se oboma dopada

Moguće je da su vaši stilovi drugačiji, ali sigurno ima određenih preklapanja. Evo kako ćete to da otkrijete: Pinterest mood board! Da, Pinterest je i dalje vrlo relevantan kada je u pitanju uređenje doma. Potražite stilove koji vam se dopadaju i recite svom partneru da učini isto, i onda pronađite šta je prihvatljivo i vama i njemu.

Možete odštampati te fotografije i napraviti svoj mood board, odnosno stvoriti viziju kako želite vaš stan da izgleda, kao i sve prostorije u njemu.

Pročitajte i ovo: Ideje za uređenje hodnika, jer hodnik ne mora biti samo prazan prostor

Isti slučaj je i sa bojenjem zidova. To treba da bude boja koja će se dopasti i njemu i vama, a od pregršt paleta sigurno postoji nešto što zadovoljava i vaše i njegove kriverijume.

Ne donosite odluke bez partnera

Neretko su muškarci daleko manje zainteresovani za dizajn enterijera od žena, i više ih zanimaju tehnički radovi. Ali, to ne mora uvek biti slučaj. Zato je bitno da se o svemu u vašem zajedničkom prostoru zajedno dogovarate, sem ako on izričito nije rekao da ga to ne zanima i da svaku odluku o izgledu vašeg stana prepušta vama.

Mešajte stilove

Nigde nije zapisano da vaš stan mora da bude u samo jednom stilu. Uglavnom se mnogima i ne dopada samo jedan stil, nego više njih. Tako svaka prostorija može da bude drugačije stilski uređena, od minimalizma do maksimalizma. Na ovaj način ćete postići kompromis, jer će pojedine prostorije više odgovarati vama, a druge će više biti po ukusu vašeg partnera.

Ako ste u mogućnosti, to jest ako u stanu ima prostora, bilo bi odlično da vaš partner ima kutak za sebe koji može da uredi onako kako hoće, mesto gde će se nalaziti sve njegove igrice, Xbox, instrumenti i tome slično. Napravite, takozvani, man cave.

Imajte razumevanja

Kao što vi ne biste da se oprostite od pojedinih stvari zato što su vam lepe ili zato što za vas imaju sentimentalnu vrednost, uzmite u obzir da je ista priča i sa vašim partnerom. Zato mu nemojte zameriti što želi da donese svoj nameštaj, ukrase i tome slično. Takođe, nemojte reći da su “njegove stvari ružne”, koliko god da vam se ne dopadaju. Na taj način ćete samo napraviti razdor u vezi, a i sami ne biste voleli da on vama tako nešto kaže. Naoružajte se strpljenjem i budite svesni toga da dok god delite prostor sa nekim, nikada neće u potpunosti biti baš onakav kako ste ga zamišljali.

Pročitajte i ovo: Jednostavni načini kako da u vašem domu pređete iz letnjeg u jesenji vajb

Nemojte dozvoliti da vam razlike u stilovima umanji sreću što imate zajednički prostor. Ovo je veliki korak za vas kao par, a dizajn enterijera treba da vam donese sreću i bude zabavan, a ne da postane izvor nesuglasica zato što imate drugačije ideje kako vaš prostor treba da izgleda.

Naslovna fotografija: instagram.com/bohemiandecor

Jovana Petković

Comments