Svi znamo da rad od kuće nije nov koncept, ali ako vam uređenje radne sobe u poslednjih nekoliko godina nije palo na pamet, sada je pravo vreme za to. Posebno vam je potrebna promena nakon užurbanog završetka 2022. godine, kako biste bili što više inspirisaniji i uzbuđeniji da ponovo radite. U duhu januraske obnove stila, rutina, pa i enterijera, odlučili smo da sastavimo listu trikova koji će vam pomoći da ulepšate svoj prostor za rad od kuće u 2023. godini.

Poboljšajte svoju produktivnost uz nekoliko trikova za uređenje radne sobe

Promenite svoju lokaciju u okviru doma

Da li ste se zapitali da vam je možda samo potrebna promena mesta u kući ili stanu? Možda ste zapravo premoreni i neinspirisani od konstantnog rada na istom mestu? Poželjno je da, ako ste u mogućnosti, u okviru svog doma pronađete pronađete mesto koje ima lep pogled kroz prozor, dobro osvetljenje ili lep nameštaj. Razmislite o tome šta vam pruža energiju dok radite, i od čega ćete imati benefit. Takođe, pokušajte da pomerite sto iz jedne sobe u drugu, ili reorganizujete nameštaj kako biste svom radnom prostoru dali noviji izgled.

Iskoristite prostor za odlaganje

Vreme je da vaš sto prestane da bude zona zvana “sve mi je tu”, jer to nikako nije dobro za koncentraciju. Prema tome, kako možete da budete sigurni da će vam uvek biti čist? Iskoristite prostor za odlaganje, bilo da je to ormar, fiokar ili nešto treće, za sve stvari koje vam nisu potrebne apsolutno svakog dana i koje će vam samo stvarati pometnju na stolu.

Predlažemo da investirate u manje korpice ili kutije za organizaciju na koje ćete zalepiti etikete sa svime što stoji unutra, kako biste na vizuelno zadovoljavajući način sredili sve što imate. Ne samo da će vam to olakšati da pronađete sve što vam je potrebno u određenom trenutku, već će vam povećati produktivnost, jer znate kako kažu – čist prostor, čist um.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I tam i tu (@i.tam.i.tu)

Rasporedite papirologiju na pravi način

Verujte nam, uvek možete da organizujete svu potrebnu papirologiju za posao, a da ne investirate u glomazni plakar ili fiokar. Iako se većina “papirologije” i projekata danas digitalizuje, verovatno želite da zadržite određene dokumenta u štampanoj verziji kod kuće. Evo jedne ideje – iskoristite kantice ili kutije koje čete položiti na policu za knjige blizu svog stola kako biste u njih smestili sve projekte koji su vam potrebni. Zatim ih obeležite imenom projekta i jednostavno privucite kutiju na sto kad vam je potrebna. Na taj način ćete uštedeti i vreme, a nećete imati brdo papira u sobi.

Pročitajte i ovo: Trendovi u dizajnu enterijera na koje treba da obratite pažnju u 2023.

Uređenje radne sobe – zabavite se sa bojama

Većina komercijalnih kancelarijskih prostora je dosadna, budimo realni. Ipak, vaša “kućna kancelarija” ne mora da bude toliko bezlična. Pronađite biljke i boje koje rezonuju sa vama i vašim prostorom, jer vam ove dve stavke u velikoj meri mogu promeniti raspoloženje prilikom rada. Preporučujemo i da za vaš radni sto pronađete jednu manju biljku, koja će vam “praviti društvo” tokom dana. Kako biste uneli malo jedinstvenosti u svoju sobu, razmislite o krečenju jednog zida kako biste ga akcentovali, a koji vam takođe može služiti i kao sjajna pozadina za video sastanke, kada ga lepo dekorišete.

Unesite miris u prostor

Nova godina, novi miris za vaš prostor  – jer zašto da ne?! Kupite sveću koja će vam pomoći da se opustite ili osetite nalet energije i stavite je pored radnog stola. Paljenje sveće svakog jutra će vam pomoći da imate smirenije jutro, i može biti poput jutarnjeg rituala. Ovo je nešto što definitivno ne bi moglo da se unese u korporativni prostor, tako da iskoristite priliku da to uradite kod kuće.

Napunite fioku potrebnim sitnicama (hrana, kozmetika itd…)

Jedna od najboljih stvari kad je rad od kuće u pitanju je definitivno to što ne morate da brinete o hrani, grickalicama i poslasticama. Možda vas i mrzi da svaki put kad ogladnite idete u drugu prostoriju, ili idete na drugi sprat kako biste uzeli svoju omiljenu čokoladicu, pa zašto onda ne biste odvojili čitavu fioku u koju ćete smestiti sve što vam je potrebno tokom dana? Od žvaka do bombona, čokoladica, pa čak i kozmetike – u njih stavite sve što vam može zatrebati.

Pročitajte i ovo: Nova godina, novi prostor – kako da osvežite enterijer dnevne sobe

Naslovna fotografija: instagram.com/i.tam.i.tu

Nenad Grubanoski

Comments