Potreba da se osvetite onima koji su vas potcenjivali, osujećivali, sumnjali u vas i obeshrabrivali vas, može da vas pokrene na konstruktivan način – da uspete i da svima dokažete da su vas pogrešno procenili (a možda i da ih postidite). Bes je takođe dobar pokretač, kao i inat. Iz inata, iz besa i želje za osvetom, možete krenuti u ostvarivanje svojih snova. Za početak, dobro je sve što vas pokreće, sve što služi kao gorivo za vaš motor. Ali, ako stalno sagorevate sirovu naftu, zapišićete svoje kanale i opteretićete se sa mnogo toksičnog otpada. Promenite gorivo, pređite na neki alternativni izvor energije, sačuvajte prirodu u sebi. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA COELHO (@sofiamcoelho)


Ali, ako ste zaglavljeni u pokušaju da svoj život osmislite tako da porazite svoje neprijatelje, da dokažete da nisu bili u pravu i da im se na taj način osvetite, naći ćete se u tesnoj ćeliji koja sputava vaš rast i razvoj. Gledaćete na sebe očima onih koji vas nikada nisu stvarno videli i kojima nije bilo stalo i stalno ćete sumnjati u sebe. Šta god da postignete, neće vam biti dovoljno, jer se nećete osećati ispunjeno. A oni koje želite da porazite možda nikada neće saznati za vaše uspehe, ili su vas odavno zaboravili, ili će i dalje o vama misliti isto što i pre – nagradu njihovog priznanja i poštovanja možda nikada nećete dobiti. 

Zato počnite da obnavljate svoj život tako da se osećate dobro. Ne samo dobro, već uključeno i uronjeno u iskustvo svoje svakodnevice toliko da uopšte više ne razmišljate o tome šta neko misli i kako vas neko vidi. Ili, šta bi sada mislio da vas vidi neko iz prošlosti. 

Comments