Ubeđenja vladaju našim životima i upravljaju ih često tamo kuda uopšte ne želimo da idu. Tražimo ljubav, a nikako ne nalazimo zadovoljavajući i ispunjavajući odnos i poslednje na šta posumnjamo je da nas neka naša uverenja u tome sabotiraju.

Muškarci su seronje

Pronaći ćeš mnogo razloga da održiš ovo uverenje, ali ko traži razloge da opravda svoja ubeđenja, uvek ih i pronađe, na sopstvenu štetu. Niti su oni svi isti (drkadžije, seronje, kukavice, švaleri), niti smo mi sve lude, komplikovane, prezahtevne, kučke… Ako imaš ovako negativan i osuđujuć stav u odnosu na muški svet, nije ni čudo što ne privlačiš one koji će te razuveriti, nego one koji će potvrditi tvoje ubeđenje.

Ne možeš da se nadaš velikoj ljubavi

Možda si ubeđena da si u ovome sasvim realna, jer svuda oko sebe vidiš kako se ljubavi izopačuju, gase, pretvaraju u nešto gorko i neprijatno, vidiš razdore, razvode, sukobe, neuspehe. Ali ako si unapred razočarana, ili imaš ovu vrstu štita ispred sebe protiv razočaranja, nećeš ni videti ništa drugo. Velika ljubav nije tako česta pojava, ali postoji. Kad otvoriš svoje srce i počneš da se nadaš velikoj ljubavi, viđaćeš više ohrabrujućih primera i poverovaćeš da i sama možeš da se uvrstiš među one blagoslovene.

ljubav 1 1 Uverenja koja sabotiraju tvoju potragu za ljubavlju
Comments