Koncept životnog obilja zasniva se na uverenju da postoji više nego dovoljno svega, da svi budu zadovoljni. Dovoljno novca, prilika, hrane, ljubavi, humanosti… Ukoliko verujete da ste u deficitu, da nemate dovoljno vremena, novca, da na svetu nema dovoljno ljubavi, dobrote, razumevanja, biće vam teško da prihvatite koncept izobilja. I u tome je sva razlika – vaša uverenja kreiraju vašu realnost, za vas je istina, ono što je za vas istina. Držeći se svojih uverenja, možete blokirati dobre stvari u svom životu, zato jer su vaša uverenja negativna – verujete da će se lako dogoditi nešto loše, ili da ništa dobro ne može da se dogodi, jer se vama događaju samo propasti i katastrofe. To su laži u koje verujete jer ste tako programirani, sa tim uverenjem ste odrasli, jer ste ga pokupili od roditelja, koji su takođe verovali u deficit i oskudicu, jer im je to uverenje nametnulo društvo i način života. 

Zamislite kako bi bilo da svi veruju u obilje. Da su sigurni da žive u svetu u kome svega ima u izobilju, za svakoga. Možete li da zamislite kako bi taj svet izgledao, kako bi se ljudi osećali i koliko bi mogli daleko da stignu? Da biste razvili uverenje o obillju, zapravo treba da raščisitite sa uverenjem o manjku i deficitu i da postanete svesni da živite u univerzumu izobilja i bogatstva. Da, to je univerzalni zakon privlačenja, ali nemojte ga shvatati površno. Nije dovoljno da želite, afirmišete, mantrate, nego da svoju frekvenciju izjednačite sa frekvencijom ispunjenosti i obilja. Zapravo, afirmacije i mantre služe tome da tu frekvenciju postignete, da stvorite odnos prema obilju, odnos ljubavi, prihvatanja, radosti i pripadnosti. Evo nekih naješćih načina na koje blokirate obilje, a da toga i niste svesni. 

Neprihvatanje komplimenata i poklona

Da li se nelagodno osećate kad primate komplimente? Umesto da zahvalite i da se osećate ganuto i ponosno, vi uzvraćate nekom negacijom, ili samokritikom. Na ovaj način gurate od sebe komplimente, ali i energiju koja sa njima dolazi – potvrdu da vredite, da ste divni, prijatni, dobri i da zaslužujete sve najbolje. Isto je i sa poklonima – ako vam je teško da ih prihvatite, osećate se obaveznim da uzvratite i pokloni vas opterećuju, umesto da vas raduju, tim stavom stvarate energiju odbijanja, koja blokira obilje. 

Comments