Svaki put kada želimo da sredimo svoj topli dom, to se uvek svede samo na njegovo čišćenje. Čak i kad smo bili u dekupaž fazi ili fazi traženja antikviteta po buvljacima, nikada nismo uspeli da napravimo da nam stan liči na one predivne, ušuškane i tople stanove koje smo viđali po Pinterestu. Imamo milion sačuvanih slika razbacanih po raznim folderima koje nas inspirišu da nešto promenimo, ali one uvek ostaju da vise u vazduhu kao neki apstraktni pojam. Ipak, ušuškanost je sve samo ne apstraktna, ona je odraz svega što nas čini srećnim i mirnim, a uz ovih nekoliko saveta, vaš dom će služiti kao inspiracija drugim ljudima. 

Dodajte više drvenih elemenata

Kao i svaka majka, i priroda sve čini toplijim – pa tako i prostor. Ukoliko hladni minimalistički stil nije (više) u vašem stilu, on se savršeno razbija lepim komadom drveta. Mogućnosti su vam beskrajne i zavise u potpunosti od vašeg budžeta. Ukoliko on baš i nije veliki, možete sami od drvenih gajbica napraviti stočić za kafu ili na buvljacima naći predivne drvene sanduke koji uz malo lakiranja i restauriranja mogu da izgledaju rustično i toplo, a pritom će vam biti korisni i za odlaganje stvari. Ako vam je budžet malo veći, možete da zamenite okna od prozora drvetom, da kupite čiviluke, velike police za knjige…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Čupavi tepisi

Koliko god vas ovaj pojam asocirao na neki američki tinejdžerski film, borite se da se oslobodite od predrasuda. Uz pravo parče čupavog materijala, cela soba će dobiti drugačiji vajb. Ako pogodite tu divnu boju slonove kosti, sigurno je da vaš čupavi tepih neće izgledati “jeftino” kao što vi sad mislite dok čitate ovaj tekst. Ovo nije baš najbolja opcija ukoliko imate kućnog ljubimca, ali onda možete ili da se više posvetiti čišćenju ili da se odlučite za neki kožni tepih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Umesto metala, koristite bakar

Logika je vrlo jednostavna – metal je hladan, a bakar topao. Počnite malo pomalo da zamenjujete svoje posuđe (priznajte da im je i ovako vreme) i kupite posuđe od bakra. Uvek se u stanu nađu i neka postolja za sveće, ramovi za slike, ili ukrasne metalne konstrukcije koje koristite kao ukras. Sledeći put kad budete birali između metalne i bakarne nijanse – posegnite za bakarnom. Svakako će vam se bolje slagati uz stočić koji ste napravili od gajbica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Comments