Uzbudljiva predigra je u mnogim slučajevima važnija i od samog seksualnog čina – pre svega, zato što “oblikuje” i diktira kako će sam intimni odnos izgledati.

Međusobno odstranjivanje odeće je senzualan način da se uzbudite, ali ono što dolazi posle skidanja može da bude i “vrelije” od glavnog događaja. Kako ženama, tako je i muškarcima potrebna predigra kako bi se uzbudili i izgradili iščekivanje za ono što sleduje. U suštini, važno je da ne upadnete u seksualnu rutinu kad oboje naučite šta volite – to je glavni mood killer u dugim vezama.

Uzbudljiva predigra: 6 metoda da začinite seksualni život

Probudite (i održavajte) iščekivanje

Čujte i počujte: predigra ne mora biti ograničena na vreme neposredno pre samog događaja. Umesto toga, izgradite iščekivanje unapred pripremajući svoje telo (ali i um) za seksualni odnos. To može da bude uživanje u toploj kupki, oblačenje seksi odevne kombinacije, priprema koktela, dirty talk i slično. Šta god da odlučite, odvajanje vremena za aktivnosti koje vas čine srećnim će vam pomoći da se povežete sa svojom nežnom (i senzualnom) stranom i učiniće predigru još uzbudljivijom.

Oživite fantaziju

Seksualne fantazije su deo ljudske prirode, a nema izazovnijeg načina da začinite predigru od toga da ih napokon oživite. Sedite sa partnerom i razgovarajte o svojim željama i maštanjima kako biste stekli predstavu o tome šta vas oboje interesuje. Budite sigurni da ste kompatibilni pre nego što se upustite u bilo koju aktivnost – bez obzira na to šta radite, pristanak je od najveće važnosti, te obavezno razgovarajte o granicama.

Jedno drugom pružite senzualnu masažu

Nije tajna da stres i napetost koče (i guše) libido, kao i vašu sposobnost da doživite orgazam, ali senzualna masaža može da bude vrsta leka za taj problem. Odvojite vreme da se lagano i postepeno dodirujete (imajte u vidu sve erogene zone – poput bradavica, vrata, donjeg dela leđa itd). Spor dodir predstavlja ključ kako ne biste stvorili utisak da žurite, imajući u vidu da to može da pojača pritisak. Takođe, ne plašite se da postavite romantičnu atmosferu prigušivanjem svetla, paljenjem sveća ili korišćenjem mirišljavih ulja i krema prilikom masaže.

Zadirkujte partnera

Zadirkujte se postepenim dodirivanjem i poljupcima (budite blizu tačno toliko da vam se usne jedva dodiruju). Držite se za ruke i jedno drugom milujte šake, a zatim počnite da stimulišete predeo ušiju i vrata (takođe, možete da međusobno mrsite kosu). Ujedno, ovo je adekvatan trenutak za eksperimentisanje sa edgingom (kontrolom orgazma). Poenta je u tome da vas partner dovede do tačke neposredno pre vrhunca, zaustavi se u tom trenutku, i ponovo započne proces više puta. Možda zvuči mučno, ali zapravo čini orgazme intenzivnijim.

Razgovarajte o svojim preferencijama

Verovali ili ne, razgovor je (ponekad) glavni faktor vašeg uzbuđenja. Sledeći put kad budete raspoloženi da “začinite” atmosferu, pokrenite konverzaciju o onome što volite u spavaćoj sobi. Naglasite šta želite da vam druga strana radi – i nemojte da budete stidljivi sa detaljima. Opisivanje kako određeni potezi čine da se osećate i zašto želite da vaš partner radi baš to, učiniće vas nestrpljivim i inspirisanim da se prepustite seksualnom činu.

Eksperimentišite sa igračkama

Ako želite da transformišete svoj seksualni život, ali se istovremeno ne udaljite previše od svoje zone komfora, uzmite u obzir ovaj predlog. Eksperimentisanje sa seksualnim igračkama je efektan način da unesete nešto novo u svoju svakodnevicu i iskoristite prednost “razvoja tehnologije”. Uz to, pruža vam dodatnu priliku da radite na dirty talk metodama – i možda doživite orgazam svog života.

Pročitajte i ovo: Praktični načini da povećate seksualnu intimnost u vezi

Naslovna fotografija: instagram.com/explorerssaurus_

Comments