Oko jednog ćemo se složiti, svi vole čokoladu. Topla čokolada obeležila je naša detinjstva, čokolade smo dobijali za rođendane, čokoladu smo delili sa braćom, sestrama, drugarima (ili je skrivali da ostane više za nas), čokolada je bila simbol sreće, nagrade, uživanja. Zapravo, ona je to isto za nas i dan-danas – samo sada pažljivije biramo koje ćemo to čokolade probati i koje kombinacije ukusa nam najviše prijaju.

Ako ste, kao i mi, veliki ljubitelji magične kakao biljke i njenog najpopularnijeg proizvoda – čokolade, ovo će definitivno biti tekst za vas. Imali smo priliku da posetimo jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu i zasladimo se njihovom širokom ponudom homemade, uvoznih, toplih i hladnih čokolada i odlučili da vam u nastavku prenesemo naše utiske! Spremite se za “slatku vožnju” kroz svet čokolade, koji će vas definitivno navesti da poželite da probate, pa… sve što se nalazi na pažljivo osmišljenom meniju lokala Valentina i karanfil.

IMG 6260 1 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!

Valentina i karanfil, vaša omiljena čokoladna destinacija

Čokolaterija Valentina i karanfil otvorena je u Beogradu 2018. godine, sa idejom da nas upozna sa čarima bean to bar čokolada, kao i sa hedonističkim pristupom životu – koji podrazumeva predah i uživanje u raznovrsnim ukusima, toploj ili hladnoj čokoladi, kafi, čajevima, sveže ceđenim sokovima, proseccu, koktelima, vinima. Smeštena je u malom, cozy lokalu sa prijatnom baštom u Gospodar Jevremovoj ulici, u samom srcu Dorćola – a njen enterijer blago podseća na Južnu Ameriku, kontinet sa kojeg je potekao kakao. Garantovano ćete poželeti da fotografišete svaki kutak ovog jedinstvenog choco bara, a ukoliko vam Stari grad nije baš blizu – Valentinu i karanfil možete pronaći i na Palilulskoj pijaci u lokalu broj 26, kao i poručiti njihove proizvode online putem veb-sajta valentinaikaranfil.com

Ručno pravljene tople i hladne čokolade - specijalnost lokala Valentina i karanfil

Ukoliko želite da osetite pun, kremast ukus prave, ručno pravljene tople ili hladne čokolade za piće, Valentina i karanfil je pravo mesto za vas. U ovoj čokolateriji susrešćete se sa najrazličitijim, pažljivo osmišljenim kombinacijama ukusa hladnih i toplih čokolada – koje će garantovano učiniti da preispitate sve što ste mislili da znate o ovim slatkim pićima. Valentina i karanfil svoj meni čokolada za piće menja sezonski – te ćete ovih dana biti u prilici da sa njihovog menija poručite nekoliko različitih vrsta hladnih čokolada, kao što su hladna mlečna čokolada, hladna mlečna čokolada sa šotom espressa, hladna veganska čokolada, hladna bela čokolada sa mangom i mača čajem, hladna ruby čokolada sa Malibu rumom, hladna crna čokolada… i mnoge druge. Ove čokolade pravljene su od najfinije, topljene belgijske čokolade, sa dodacima isključivo prirodnih sastojaka – a ostaje nam samo da vam kažemo da ih probate i zauvek promenite način na koji ste posmatrali čokoladu.

 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
Valentina 1 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!

Nesvakidašnja homemade ponuda

U čokolateriji Valentina i karanfil stalno se radi na novim receptima za čokolade. U njihovoj ponudi možete pronaći sve od tabli čokolade, preko pralina, čokoladnih medaljona, do sušenog voća umočenog u čokoladu… U njihovoj proizvodnji tope se najfinija belgijska crna, mlečna, bela, karamelizovana bela i ruby čokolada, koje se zatim pažljivo kombinuju sa začinima i drugim isključivo prirodnim sastojcima, kao što su kajsije sušene na suncu, kokos, bademi, orasi, đumbir, limeta, ruzmarin, pistaći, smokva… Uz to što su njihove homemade čokolade sjajnog ukusa, dodajemo i to da su nesvakidašnjeg izgleda. Poželećete da probate (i fotografišete za Instagram) njihove praline u obliku riba, jednoroga, babuški, kineskih mačaka, a garantovano nećete odoleti raznobojnim medaljonima i jednostavnoj đanduji. Bacite pogled na njihovu vitrinu i samo pokušajte da ne poručite sve!

 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!

Uvozne čokolade iz celog sveta

Uz veliku ponudu homemade čokolada (koja stalno raste), u čokolateriji Valentina i karanfil možete pronaći i bean to bar čokolade iz različitih delova sveta – kojih nema nigde drugde u Srbiji. Bean to bar čokolade ne proizvode se industrijski i prave se isključivo od prirodnih sastojaka, tako da je proces “od zrna do čokolade” pažljivo kontrolisan, kako bi finalni produkt zaista bio najbolje što od kakaa možete dobiti. Valentina i karanfil tim preporučiće vam čokolade koje dolaze iz Afrike, sa Madagaskara, iz Litvanije, Belgije, južne Italije, Meksika, Perua ili pak Bruklina, a među njima pronaći ćete najrazličitije kombinacije ukusa i procenta kakaa. Brendovi kao što su Menakao, Taza, La Naya, MIA, Raaka, Cacaosuyo samo su neki od mnogih koje ćete pronaći na policama lokala Valentina i karanfil, a koji će vas uvesti u sasvim nov svet čokolade kakvu do sada niste okusili. 

 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!

Poklonite nekome (ili sebi) Valentina i karanfil čokolade i majice

Pored neverovatne ponude uvoznih, homemade čokolada, čokolada za piće i drugih pića na meniju, u lokalu Valentina i karanfil možete pronaći i komforne majice i dukserice sa natpisom čokolada na različitim jezicima. Za dizajn ovih odevnih komada zaslužan je sjajni studio Metaklinika – a one mogu biti savršen poklon, uz naravno poneku čokoladu! Takođe, Valentina i karanfil nudi vam opciju da njihove čokolade poručite u okviru raznovrsniih poklon-kutija u dve veličine, koje će garantovano svako obradovati!

Valentina Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
IMG 7039 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!
Valentina i karanfil FB 1 Najbolja čokolada u gradu: Posetite jedinstveni Valentina i karanfil choco bar na Dorćolu!

Posetite čokolateriju Valentina i karanfil i zakoračite u svet vrhunske čokolade!

Za više informacija o svim Valentina i karanfil proizvodima posetite njihove lokale u Gospodar Jevremovoj 6 i na Palilulskoj pijaci (lokal 26), veb-sajt valentinaikaranfil.com i zapratite njihovu Instagram stranicu. Takođe, Valentina i karanfil proizvode možete poručiti i putem Wolt aplikacije

Comments