Vanvremenski letnji odevni komadi treba da budu pametna investicija – poenta je da možete da se oslonite na njih bar nekoliko godina, kao i da budu baza za brojne autfite kad temperature porastu.

Dok se leto približava, lako mogu da vas privuku odevni komadi u stilu nekog najnovijeg trenda, ali ta opcija nije uvek realna za svačiji budžet. Ako, umesto toga, želite da svoju letnju garderobu organizujete na pažljiviji način, sa manje verovatnoće da ćete te stvari odbaciti u kratkom roku, ova lista će vas inspirisati.

Drugim rečima, donošenje svesnog izbora da strateški “izgradite” garderober koji se sastoji od vanvremenskih, kvalitetnih komada koji ne samo da će uvek biti u stilu, već će se i adekvatno kombinovati, omogućiće vam da, uz malo truda, uvek imate spremne autfite. Pred vama je nekoliko vanvremenskih letnjih komada koji će uvek biti u modi.

Vanvremenski letnji odevni komadi za capsule garderober

Teksas šorts

Kad pomislite na leto, odmah vam padne na pamet teksas šorts. Baš kao što će farmerke uvek biti glavna stvar u svakodnevnom odevanju, to isto važi za šorts u toplijim mesecima. Uložite u klasičan model, dužine koja nije prekratka, ali ni preduga. Na taj način će nesumnjivo ostati u modi i kad se trendovi promene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margaux Breton (@margauxbtn)

Bela atlet majica

Lako je napuniti svoju korpu za kupovinu skupim artiklima koji su vođeni trendovima, ali činjenica je da je ponekad najbolja odluka o kupovini koju možete doneti ulaganje u najosnovniji odevni komad. Bela atlet majica je definicija praktičnosti. Stilizujte je uz šorts, suknju, pantalone, farmerke, ili je nosite ispod sakoa ili kardigana. Nebo je granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@lglora)

Lanene pantalone

Ne samo da su sinonim za leto, već su lagane i, pre svega, udobne. Potražite elegantniji kroj ako provodite mnogo vremena u kancelariji, ili ležerni za izlete na plažu ili šetnje.

Neutralne sandale

Ako ste zainteresovani za kreiranje capsule letnje garderobe, onda vam treba par neutralnih sandala, koji pristaje uz sve. Kada je u pitanju izbor dizajna, izaberite model koji najviše odgovara vašem životnom stilu. Sandale sa potpeticom su idealne za kancelariju ili koktele, dok je ravni par praktičnija opcija za odlazak u park, plažu ili na pijacu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FREYA KILLIN. (@freyakillin)

Jednodelni kupaći kostim

Pronalaženje “savršenog” kupaćeg kostima biće različito za svakoga, na osnovu oblika tela i ličnih preferencija. Pretraga možda nije jednostavna, ali vredi. Potražite klasične boje i siluete. Crni kupaći kostimi će uvek biti laskavi i chic.

Pletene torbe

Jednostavne su i praktične, a ipak imaju sposobnost da “podignu” svaku kombinaciju. Još jedna prednost je što se uklapaju u brojne modne trendove, od coastal grandma stila do cottagecore i mermaidcore estetike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FREYA KILLIN. (@freyakillin)

Lanena košulja

Lagana košulja može istovremeno da služi kao poslovni odevni komad, kao i chic pokrivač za dan na plaži. Uparite je sa bilo kojim komadom pomenutim na ovoj listi i imaćete spreman letnji autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by natasha (@narrinanatasha)

Jednostavna haljina

Teško je govoriti o letnjoj modi bez pominjanja klasične haljine. Ne samo da su udobne na vrućini i pogodne za razne prilike, već vam mogu pomoći da se osećate elegantnije čak i u toku monotonih dana. Kad razmišljate o vanvremenskim haljinama, neka budu jednostavne, klasičnih dezena, u neutralnim bojama.

Laneni blejzer

Profesionalni kroj blejzera, uparen sa tkaninom pogodnom za leto, jeste dobitna kombinacija. Laneni blejzer se može stilizovati i sa haljinama i sa letnjim majicama. Dok će neutralna boja obezbediti lako kombinovanje, tamnoplava i zelena vam omogućavaju više kreativnosti u autfitima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by it (@it.mania)

Pročitajte i ovo: 10 razloga da bele pantalone postanu deo vašeg capsule garderobera

Naslovna fotografija: instagram.com/freyakillin

Božica Luković

Comments