5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Večita dilema: Brzo hodanje ili trčanje i šta je efikasnije za brži put do željene figure?

Večita dilema: Brzo hodanje ili trčanje i šta je efikasnije za brži put do željene figure?

1/2

Hteli mi to ili ne, stvari stoje ovako. Stižu nam praznici, i to u paketu – od svih mogućih slava koje su veoma gusto raspoređene u ovoj sezoni, preko Nove godine (duple!), do Božića i Badnje večeri.

Jednom rečju hrana, a drugim rečima, neželjeni kilogrami. Deluje da još nismo skinuli ni one prošlogodišnje ostatke, a evo već novog “kruga pakla” dijeta i vežbanja. Stoga, na dugu listu novogodišnjih odluka, treba što pre dodati još jednu – na koji način se najbolje fizički aktivirati i što brže skinuti praznične “poklone” u vidu kilograma?

Pošto je kardio ma koliko ga svi istinski mrzeli, neizbežan (m)učitelj i jedini pravi odgovor, ta odluka je doneta umesto tebe, ali zapravo pravo pitanje je: brzo hodanje ili trčanje?

modni predlog 2 1 Večita dilema: Brzo hodanje ili trčanje i šta je efikasnije za brži put do željene figure?

I trčanje i brzi hod su podjednako dobri za gubitak težine, podizanje raspoloženja, nivoa energije, smanjenja krvnog pritiska, rizika od raka, bolesti srca… Dakle svega! Prednosti obe aktivnosti su i to što nam ni za jednu ne treba novac, možemo ih sebi priuštiti kad god i gde god poželimo, i to u toku cele godine. Sličnosti su im i to što su oba treninga – društvene aktivnosti gde možeš i uključiti i upoznati svoj fitness quad.

Takođe, od ključne važnosti za oba je da odaberemo adekvatnu, kvalitetnu opremu, pre svega adekvatne patike, i naš iskreni favorit su ove New Balance patike, koje se pored neverovatne udobnosti ističu i veoma atraktivnim dizajnom kao i predivnom bojom koja svaki korak čini lakšim i privlačnijim.

Međutim gde počinju razlike između ovih aktivnosti i kako se odlučiti?

Brzi hod generalno važi za zdraviji i posebno se preporučuje za generalno održavanje forme, ali i kao dobra vežba za one koji tek počinju da vežbaju ili ljude sa zdravstvenim problemima. To može biti i dobra osnova za buduće trkače sa slabijom fizičkom kondicijom.

Tri su sveta pravila brzog šetanja: Hodanje mora biti dovoljno brzo kao da nam se žuri, te nažalost odlazak do radnje i šetnja po šoping centru se ne računa u ovu kilometražu. Žao nam je, moraš se namenski spremiti i otići samo u šetnju radi šetnje i svih benefita koje donosi.

modni predlog 2 3 Večita dilema: Brzo hodanje ili trčanje i šta je efikasnije za brži put do željene figure?

Hodanje mora trajati bar 30 minuta, a većina eksperata je složna u tome da ovakve šetnje treba da traju i duže od pola sata, jer organizam tek nakon tog vremena fizičke aktivnosti počinje da sagoreva masti. I na kraju, mora se šetati redovno i u adekvatnoj obući, jer iako šetnja znanto manje opterećuje organizam i zglobove od trčanja, izuzetno je važno i za ovu aktivnost imati patike koje će držati stopalo na mestu, a ako je oprema još i atraktivna i moderna kao što je ovaj model New Balance patika u koji smo se malo je reći zaljubili, onda su ispunjeni svi uslovi za napredak.

Uz lagani napor potrebno je i da disanje bude blago ubrzano. Šetnju uvek započni laganim hodom koji ćeš u svom tempu ubrzavati da bi u poslednjih pet minuta opet usporila.

Editors choice