Zvezda modne industrije, dizajner i kreativni direktor modne kuće Chanel, Karl Lagerfeld, preminuo je danas u 85. godini u Parizu, preneli su francuski mediji.

Karl Lagerfeld je bio jedno od najprepoznatljivijih lica u modnoj industriji i bio je posvećen svojoj najvećoj ljubavi, modi, sve do samog kraja. U poslednje vreme je propustio mnogo revija, ali uvek uz obrazloženje da je jednostavno umoran. Pa ipak, poslednjih nedelja se zapravo nije osećao dobro te je nakon kraće bolesti preminuo.

Vest da je modna industrija ostala bez jednog od najgenijalnijih umova današnjice potresla je ceo svet, a mnoge poznate ličnosti nisu propustile priliku da se oproste od legende, među kojima je i Donatella Versace.

Dizajner Henry Holland se takođe oprostio od Karla na svojim društvenim mrežama upotrebivši jednu od njegovih čuvenih izjava.

https://twitter.com/henryholland/status/1097823399278247936

Izvršna direktorka u British Fashion Council, Caroline Rush, ovim povodom je izjavila: “Vest o smrti Karla Lagerfelda nas je jako rastužila. Njegov nesvakidašnji doprinos modnoj industriji promenio je način na koji se žene oblače i percipiraju modu. On je oduvek inspirisao generacije mladih dizajnera i to će se i nastaviti.”

Comments