Venera u Biku je već počela da širi svoj senzualni astrološki uticaj – planeta ljubavi, vladarka Bika i Vage, ušla je u znak Bika (prvi put od 2022. godine) i tranzit će se odvijati do 11. aprila.

Venera u Biku donosi posebno vreme, jer predstavlja naše potrebe i želje u odnosima i biće popustljivija i dekadentnija nego na bilo kojoj drugoj poziciji. To znači da treba da počastite sebe i voljene osobe posebnim poklonom i tretmanom i da voljenim osobama treba da se posvetite na način koji usrećuje i njih i vas.

Venera u Biku je „lepotica dana“ – aktivnosti koje uključuju zadovoljstvo i zabavu, neophodne su zemaljskim znacima, a neophodan je i mir i atmosfera opuštenosti i bezbrižnosti. Zato je Venera u Biku razigrana, prijatna, daleko od svake drame i svađe i njena ljubaznost, iskrenost i neodoljivost prevazilaze sva druga osećanja i stanja. Pod njenim uticajem, postajemo senzualni, a bliskost se produbljuje i doprinosi jačanju veza i odnosa. Iako Bik može doneti tvrdoglavost u držanju svojih uverenja, Venera ipak podstiče njegove najbolje strane i vrednosti. To znači da Bik neće promeniti svoju ideologiju da bi ispunio tuđa očekivanja – njegovo srce je nepokolebljivo. Pa, ako se često kolebljivi i skloni da popustite, uticaj Venere u Biku će vam pomoći da održite granice, bez grubosti i negativnosti. Pozitivne vibracije, optimistička očekivanja od budućnosti, okruženje odanih prijatelja, dobra muzika i hrana čine da Venera u srcu Bika uzleti do svojih najviših visina.

Pročitajte i ovo: Sve planetarne retrogradnosti koje dolaze 2023. godine

Suštinski zadatak na koji Venera u Biku skreće pažnju, jeste briga o sebi, koju sada treba da preduzmete na svim nivoima. Nađite vremena da se posvetite sebi, bilo da se radi o opuštajućoj kupki sa eteričnim uljima, meditaciji, radu u bašti, šetnji u prirodi, čitanju, maštarenju. Što više ljubavi i pažnje pružite sebi moći ćete više da pružite i drugima. Kada ste zadovoljni i opušteni, možete se posvetiti bliskima i dati im ono što im je potrebno, bez ikakvog napora i sa punom pažnjom. Ukoliko ne postupate tako, ako se ne brinete o sebi, već izgarate da udovoljite svima oko sebe, možete zaista sagoreti tokom ovogo tranzita. Venera u Biku promiviše davanje, nežnost, razumevanje i ljubav – ali najpre prema sebi, a zatim prema drugima.

Sledećih nekoliko nedelja možemo računati na ovu visoko vibrantnu i bogatu energiju – moramo prihvatiti nebeski dar i iskoristiti ga da poboljšamo svoje životno putovanje. Venera u Biku nosi potencijal da nam promeni život, ako sarađujemo, sledimo njene smernice i poštujemo njene zahteve.

Dolazeći u dodir sa drugim planetama tokom ovog tranzita, Venera u Biku donosi značajan uticaj na naše veze i odnose i tera nas da donesemo neke važne odluke. Ako izaberemo otvorenost i iskrenost, sigurno ćemo uraditi ono što je najbolje za nas, a u nekim slučajevima, to može značiti prekid odnosa.

Venera i Uran se poravnavaju u Biku 30. marta, stvarajući uzbuđenje u odnosima. Ljubav može biti kao tobogan – spremite se na uspone i padove, zaokrete i preokrete koji dolaze. S druge strane, dvoje ljudi koji jedno drugo vide i prihvataju onakvima kakvi zaista jesu, mogu se još dublje povezati i zavoleti. Komunikacija je ključna za dublje razumevanje i stabilnost temelja na kojima se gradi odnos.

Venera i Neptun se 7. aprila povezuju na najlepši način i to je savršeno vreme za planiranje sastanka, slavljenje ljubavi i maštanje o budućnosti. Zvezdani poredak vam daje šansu da započnete novu vezu, ili da sa nekim počnete iznova – ako ste oboje spremni.

Uz aktuelni uticaj Saturna u Ribama (koji će potrajati naredne tri godine), tranzit Venere u Biku donosi važne ljubavne lekcije, koje mogu biti oštre i otrežnjujuće, ukoliko vam je otrežnjenje potrebno. Ali ako razmišljate jasno i stavljate sebe na prvo mesto, možete steći trajnu emocionalnu stabilnost koja će vam pomoći da prebrodite sve izazove, odnosno, da naučite lekcije koje vam predstoje, ne čekajući da vam se spoznaje sručuju na glavu poput kofe ledene vode, osluškujući svoje biće i njegove najdublje potrebe i pronalazeći načine da sebe volite, vrednujete i poštujete, onako kako želite da vas drugi vole, vrednuju i poštuju.

Pročitajte i ovo: Saturn u Ribama će imati snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/clairerose

Brankica Milošević

Comments