Venera, planeta ljubavi se ponovo kreće, čineći vruće leto još vrelijim. Iz koketnih Blizanaca, Venera se preselila u znak Raka, gde će ostati do 11. avgusta, a naša taktika flertovanja i jezici ljubavi malo će se promeniti. Umesto da budemo brzi i besni, više će nas privući sporiji razvoj odnosa i intenzivnija intimnost.

Venera u Raku 2022

Dok je boravila u Blizancima, Venera je uticala na nas da se bavimo igrama, taktikama, ispitivanjem terena, razmatranjem opcija, uz duhovit i pametan pristup – kao predigru. Sada, kada je ušla u senzitivni znak Raka, Venera nas podstiče da žudimo za smislenim odnosima. Menjamo beskrajne razgovore koji nas zanose i uzbuđuju za stvarne, duboke veze. U ovom emocionalnom vodenom znaku, Venera će nas naterati da se spojimo na nivou duše, tako da ćem biti sasvim prirodno da idemo na “zauvek” u naredne tri nedelje. Oni koji su već u partnerskim odnosima, osećaće se malo bolje, lepše i privlačnije nego inače.

Zabavljanje u toku ovog tranzita biće jednostavno 

Privući će nas partneri koje ćemo moći da dovedemo kući i predstavimo svojoj porodici, pa ako baka (ili dete) nekog ne odobrava, taj neće imati prolaz. To, takođe, znači da ćemo obrisati spisak udvarača, potencijalnih partnera i onih koji su “samo za zabavu”, jer ćemo želeti da se smirimo, da se posvetimo jednoj osobi u potpunosti. Venera u Raku je negovateljica, fokusirana na naklonost i pomaže da naša emocionalna strana izađe na površinu.

Pročitajte i ovo: Znaci zodijaka koji će u toku leta pronaći ljubav

Ali, ne radi se samo o romantici. Pojedini od nas će osetiti snažniji poriv da provedu vreme sa porodicom – bilo da je u pitanju rodbina, ili oni koje smo izabrali i koje smatramo svojom porodicom. Venera u Raku ima tendenciju da utiče na nas da pazimo, podržavamo i čuvamo ljude koje volimo i koji su nam bliski, i zato je ovo dobro vreme za formiranje značajnih i dubljih veza. Ipak, možemo proći kroz uspone i padove u ljubavnim odnosima – samo zato što smo se sa nekim dublje povezali na romantičan način, ne znači da nećemo morati da preskočimo neke prepreke, posebno ako dozvolimo da nam ružičaste naočari zamagljuju rasuđivanje. Naša srca moraju ostati otvorena, ali ovo je period ranjivosti, zato se čuvajte, budite nežni prema sebi.

Period od 22. do 31. jula Venera će biti u konjukciji sa Crnim mesecom Lilit u Raku, što će izneti na videlo naša najdublja, najpotisnutija osećanja, ali to ne mora biti teško i loše. Lilit predstavlja čistu seksualnu energiju, tako da će nam ovi dani pružiti jedinstvenu priliku da istražimo svoju senzualnost na nove i uzbudljive načine.

Suprotstavljanje retrogradnom Plutonu

Još jedan datum treba da imate u vidu – 8. avgust, kada će se Venera u Raku suprotstaviti retrogradnom Plutonu u Jarcu. Ovaj poseban aspekt istaći će našu opsesivnu i dominantnu stranu, a emocije će biti snažne i povezane sa borbom za moć u odnosima. Pazite na manipulativne taktike koje vas mogu sprečiti da evoluirate u osobu kakva treba da budete.

Venera u Raku nas uči jednoj bitnoj stvari – da osećamo udobnost u sebi, svojim domovima i našem ljubavnom životu, na način koji nas ne ograničava i koji nam zapravo omogućava da iskoračimo iz zone komfora. Emocije mogu biti snažne, ali uz dovoljno podrške i razumevanja svih oko nas, kao i lične motivacije i samouverenosti. Iskoristite ovaj period snage i hrabrosti i uradite sve zbog čega se već neko vreme predomišljate i oklevate!

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam letnji seks horoskop – vreme je da eksperimentišemo!

Naslovna fotografija: instagram.com/zoelaz

Brankica Milošević

Comments