Venera nas uvodi u nešto lepo, romantično i snažno. Posmatramo naše odnose, tragamo za stvarima koje su nam potrebne. U potpunosti razmemo ko su ljudi koji su oko nas i želimo da provodimo vreme sa njima. Ono što je posebno važno u ovom trenutku jeste da drugima pružate bez prevelikih očekivanja da će vam se vratiti istom merom. Ne očekujte, uživajte u životu i ne opterećujte se. Uveravamo vas da će vam se sve dobro što ste učinili vratiti istom merom, jer sad je idealan trenutak da volite, budete uspešni i ostvarite sve ciljeve.

Ovaj kosmički fenomen će staviti vašu vezu na test. Svakih devet do dvanaest meseci, Sunce (najsjajnija i najmoćnija zvezda na našem nebu ), povezuje se sa planetom Venerom. Kada se ova dva fenomena spoje, formiraju astrološki aspekt koji se zove cazimi (u srcu Sunca), a varnice počinju da sevaju. Ovaj poseban tranzit zove se zvezdana tačka Venere.

Zvezdana tačka Venere

Ove godine donosi dve konjukcije između Sunca i Venere, prvi se dogodio u jarcu 8. januara, kad je Venera bila retrogradna, a vreme tokom kojeg smo ponovo procenjivali i revidirali uslove odnosa. Drugi se dešava 22. oktobra u Vagi i označiće trenutak kad odlučujemo da li želimo da odskočimo ili ostanemo u partnerstvu.

S obzirom na to da zvezdana tačka Venere nije bila u Vagi 150 godina, to je retka kosmička pojava koja će transformisati naše ljubavne živote u narednih 8 godina.

Pročitajte i ovo: Greške u vezama u odnosu na horoskopski znak

Venerina zvezdana tačka se odnosi na ovaj fenomen i planeta formira petokraki pentagram na nebu. Ovaj tranzit posebno utiče na Vage (jer se nalazi u njihovom sunčevom znaku), vazdušne znakove (Blizance i Vodolije), i na svakog ko ima planete na 29 stepeni u kome se nalazi zvezda Venera u svojoj natalnoj karti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madina Tsarikaeva (@by_tsa)

Venera u Vagi

Primetićete da se mnogo bolje slažete sa partnerom i da ste prestali sa ishitrenim odlukama. Kao da se sve promenilo preko noći, odlučili ste da na pametniji način trošite i štedite novac. Venera u Vagi u natalnoj karti upućuje na ljubav i težite ka harmoničnijem odnosu.

Pluton

Transformativni Pluton daje intenzitet zvezdanoj tački Venere u Vagi, čineći da se osetimo potrebu za promenom u životu. Želimo da unapredimo naše odnose i da ispostavimo balans. Naravno, promene nekada znaju da budu teške, ali ovo je pravi trenutak da podvučete liniju i odredite vaše prioritete.

Šta će se događati narednih 8 godina?

Narednih osam godina možda ćemo čak videti promenu u načinu na koji društvo prezentuje lične poglede na svet. Vama ove godine donose mnogo novih ideja i šansi koje ćete dolično iskoristiti.

Pročitajte i ovo: Vodič za Vage – šta da čitate, gledate i oblačite

Test za vašu vezu

Svaka veza ima uspone i padove i potpuno je normalno da nekada jednostavno ne možemo da postignemo dogovor sa partnerom. Vaga je sama po sebi vrlo romantičan znak, pun ljubavi i uvek je spreman za kompromis. Kompromis je sjajna stvar u vezi. Zbog toga je pre svega potrebno da verujete da svaki problem može da se reši, ali samo dajte sebi na vremenu. Prepoznatljivi ste po lepoti i skladu, na najlepši mogući način negujete svoja prijateljstva i zbog toga, ako se dogode pojedine neočekivane stvari, ostanite smireni. Upravo ta neprijatna iznenađenja su test za vašu vezu (nebitno da li je reč o partneru ili prijateljstvu).

Žena Vaga

Graciozna, lepa, nežna, a u isto vreme snažna, hrabra i uvek dosledna svojim idejama. Vaša iskonska potreba je da lepo balansirate između ljubavi i posla i to vam gotovo uvek uspeva.

Muškarac Vaga

Uredan, šarmantan sa lepim manirima. Svoj i hrabar. Muška Vaga je dobar poslovni i životni partner.

Naslovna fotografija: instagram.com/evgenia.revenko

Dragana Stojanović

Comments