Dva puta godišnje, u tranzitu kroz svaki horoskopski znak, Venera ulazi u znak Jarca, učvršćujući strukturu i promovišući posvećenost u odnosima. Venera u znaku Jarca boravi od 23. januara do 16. februara, i njena energija, koja je do sada bila pod uticajem vatrenog Strelca, prelazi u stabilni i praktični znak Jarca. Venera predstavlja naše kapacitete za ljubav, kreativnost i fine stvari, pridružujući se Marsu i Merkuru, koji su takođe u Jarcu i formirajući moćnu konjukciju sa njima.

Kako Jarac utiče na energiju Venere

Kardinalni zemljani znak kojim vlada Saturn, Jarac predstavlja racionalne, odmerene osobe, sa snažnim osećanjem dužnosti. Energija Jarca je ozbiljna, posvećena i ambiciozna, naročito kada su u pitanju posao i ljubav.

Kada Venera usvoji pragmatičnu energiju Jarca, donosi fokusiranu odanost, a vreme je faktor koji treba uzeti u obzir tokom ovog tranzita, pošto Saturn upravlja vremenom i odmerenim odlukama, dajući Veneri zaštitnički kvalitet, koji obezbeđuje da mudro ulažemo svoju ljubav i saosećanje.

Prolazeći kroz znak Strelca, Venera je donosila osećanje slobode i razigranosti, dok Venera u znaku Jarca daje strukturu i osećaj rezervisanosti. Jarčevi zahtevaju lojalnost i pouzdanost od bliskih osoba i to je tema koja preovladava u ovom periodu.

Šta Venera u znaku Jarca donosi svakom znaku

Ovan

Ovaj tranzit može uticati na vas tako da se osećate vrlo odgovorno i ambiciozno – iako vam nedostaje spontanost i nezavisnost koje ste možda iskusili tokom boravka Venere u Strelcu, duboko osećate potrebu da se uozbiljite, naročito na poslovnom planu. Razmislite o vezama koje mogu koristiti vašim ambicioznim planovima i krećite se odmerenim koracima ka onome što vam je najvažnije!

Bik

Venera u znaku Jarca je moćan tranzit za Bikove. Kao zemljani znak kojim vlada Venera, vi razumete zadovoljstvo koje ona traži, kao i praktične težnje Jarca. Razmišljajte o tome kako da uklopite svoju sklonost ka uživanju sa potrebom za stabilnošću, tokom ovog tranzita. Možda će biti lakše nego što mislite, ali budite oprezni i držite na oku svoju tvrdoglavost i ljubomoru.

Blizanci

Vaša ambicija vas može iznenaditi tokom ovog ttranzita. Iako Venera vlada romansom, možete se usredsrediti na samopoštovanje i postiznje majstorstva, dok ona preuzima struktuiranu energiju Jarca. Zadržite svoj osećaj za igru, čak i kada to deluje kontraproduktivno. Privlačite dobre stvari i dovoljno ste stabilni da ih sledite i održite!

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za januar 2024.

Rak

Vi delite Jarčevu potrebu za stabilnošću, zbog čega vas ovaj tranzit nagoni da tražite viši nivo odgovornosti i posvećenosti od onih koje volite. Kakve god odnose stvarali i gradili tokom ovog tranzita, držite se svoje predanosti – možete privući pravu osobu kada pokažete svoju pouzdanost i stabilnost.

Lav

Venera u znaku Jarca tražiće od vas da preduzmete odmerene korake ka ličnom rastu, a to može biti i ulaganje u izlečenje svog srca (bez obzira kakav vam je status veze). Ambiciozni ste koliko i Jarac, ali razmislite kako možete iskoristiti svoje veštine za sopstveno poboljšanje. Biće vam potrebno i korisno vreme koje ćete provoditi sami, u razmišljanju i procesuiranju.

Devica

Možete primetiti svoju takmičarsku stranu, tokom ovog tranzita – i lično i profesionalno, u ovom preiodu ćete želeti da pokažete šta umete, osećajući kako vas ljudi posmatraju. Idite za svojim srcem, u ljubavi i karijeri i posmatrajte one koji vas posmatraju – ko zaslužuje da iskusi vašu često skrivenu strast? Možda ćete to otkriti!

Vaga

Dok Venera prolazi kroz znak Jarca usredsredite se na ono što ste zanemarili, naročito u sferi bliskih odnosa. U ovom periodu će biti lako davati obećanja onima koje volite, ali potrebno je da budete praktični – fokusirajte se na ono što vaše srce može dati sa lakoćom, a ne na ono za šta se nadate da ćete moći da pružite. Malo ljubavi je bolje nego nimalo!

Škorpija

Venera u znaku Jarca vam donosi preciznost – sve je u tajmingu. Vaš smisao za detalje je bez premca, naročito kada su u pitanju voljene osobe. Iskoristite svoju oštru percepciju da produbite svoje veze. Posmatrajte način na koji se posvećujete i preispitajte se – da li drugi cene ono što dajete i da li postoji neko oko koga treba više da se potrudite?

Strelac

Ne opirite se strukturi, upozoravaju zvezde! Dok Venera izlazi iz vašeg znaka i ulazi u znak strpljivog i odmerenog Jarca, učite iz toga. Šta možete učiniti da ojačate svoju posvećenost i da bolje upravljate vremenom? Ponekad je potrebno održavati, a ne inovirati, posebno kada su u pitanju veze koje cenite.

Jarac

Tri važne planete prolaze kroz vaš znak i vi se osećate probuđeno i podstaknuto. Puni ste topline i životne energije i ovo je period za postavljanje stabilnih temelja za budućnost, naročito po pitanju ljubavi. Ne razmišljajte o tome koliko je teren stabilan, samo se krećite – vaš sopstveni magnetizam će stvoriti put, čak i tamo gde ste nesigurni i ne osećate se komotno.

Vodolija

Venra u znaku Jarca može vas učiniti ranjivijim nego inače, zbog čega je distanciranost u redu – imate potrebu da se zaštitite i osnažite, ali nemojte previše čuvati svoje srce u ovom periodu, naročito kada su u pitanju voljene osobe. Ako ne nalazite reči da izrazite svoju naklonost i privrženost, učinite to na druge načine, kako bi se voljeni uverili u vaša duboka osećanja.

Ribe

Venera u znaku Jarca jasno ističe kvalitet u odnosu na kvantitet – možete osetiti viši stepen odgovornosti prema onima koje volite, ali ne treba ni sebe da preopteretite brigom o njima, niti da njih preplavite svojim osećanjima (Jarčeva ambicija vas može gurati ka tome). Prigrlite trenutke samoće i tišine, kako biste zadržali energiju i ostali stabilni – naročito ako se pojavi neko nov i intrigantan!

Pročitajte i ovo: Godišnji horoskop za 2024: Jarac

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Brankica Milošević

Comments