Gotovo celog poslednjeg meseca u ovoj godini, od 4. do 28. decembra Venera u znaku Škorpije utiče na naše želje i osećanja, podstičući nas da im posvetimo punu i direktnu pažnju. Ovaj tranzit je vreme da prigrlimo svoje želje i iskažemo svoju naklonost prema drugima.

Smatra se da je Venera u znaku Škorpije osujećena, jer se nalazi u svojoj zoni udobnosti. Venera ne voli previše da se trudi, međutim, kada prolazi kroz znak Škorpije kojim upravljaju Mars i Pluton, ona preuzima snagu ovog fiksnog znaka i ima tendenciju da postane odlučnija u postizanju ciljeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Dok je Venera u znaku Škorpije, naši odnosi prolaziće kroz značajnu transformaciju. Ljubav je u centru pažnje, ali primarna je posvećenost, a način na koji odlučujemo da se posvetimo može da evoluira tokom ovog perioda.

Venera u Škorpiji osnažuje posvećene odnose i pomaže im da izdrže test vremena. Kroz partnerstva imamo priliku da otkrijemo svoje preferencije i nesklonosti, što nam omogućava da rastemo ka svojoj autentičnosti. Međutim, u ovom periodu takođe možemo postati posesivni, tako da je ključno da svojim partnerima damo autonomiju koju zaslužuju i razumemo da imaju slobodu da donose sopstvene odluke. Podjednako je važno dati voljenim osobama prostor i poštovati njihov izbor.

Na polju intimnosti, parovi će probuditi strast i volju za istraživanjem – ništa nije zabranjeno, sve dok je dogovoreno. Venera u znaku Škorpije podstiče nas da izražavamo svoje želje u krevetu, bez zadrške, omogućavajući nam da shvatimo kako da ispunimo svoje želje i maštanja. Fantazije mogu postati stvarnost, jer obe strane žele da udovolje jedna drugoj, bez zadrške. Seksualno ispunjenje je od suštinskog značaja za Veneru u Škorpiji – bićemo skloni da učinimo sve da se partner dobro oseća. I biće intenzivno!

Ovo nije tranzit za lakomislene – ako imate snažnu emocionalnu vezu sa osobom u koju se zaljubljujete, ili sa svojim partnerom, onda podignite ulog i unapredite svoju igru. Ne opirite se porivu da izrazite osećanja, koja naviru iz dubine srca, da ne biste uznemirili Veneru u Škorpiji, koja može osloboditi svoju žaoku i povrediti one koji prkose emocionalnoj vibraciji. Venera u znaku Škorpije nije poznata po oproštaju, a kada joj nanesete nepravdu, ona će vas preseći i krenuti dalje bez osvrtanja.

Pročitajte i ovo: Stvari na koje treba da obratite pažnju tokom sezone Strelca

U tarotu, sedmica pehara povezana je sa Venerom u Škorpiji, simbolizujući iskušenje i izbor. Ova karta nas podseća da budemo svesni svojih impulsivnih postupaka i da prozremo iluzije koje imamo i laži koje govorimo sebi i drugima. U ovom periodu imamo priliku da se povučemo iz emocionalno nabijenih situacija i razmotrimo svoje mogućnsoti, omogućavajući nam da se ponašamo na način koji je koristan i za nas i za one pored nas.

Venerin tranzit kroz znak Škorpije ove godine donosi intenzivnije emocije, zbog opozicije sa Jupiterom u znaku Bika. Pored toga, Uran u Biku aktivira Veneru u Škorpiji, što dovodi do transformativnih iskustava, koja mogu uključivati raskide i proboje, što na kraju dovodi do poboljšanja odnosa.

Prisustvo Neptuna u Ribama takođe aktivira Veneru u Škorpiji, uzrokujući da ljubav deluje bajkovito, sve dok se ne suočimo sa surovom stvarnošću. Da biste održali zdrave odnose, važno je da prihvatiti ljude onakve kakvi su i ne pokušavati da kontrolišete njihova osećanja ili da dominirate – osećaj koji Pluton unosi. Prihvatite međusobne razlike i slavite individualnost, bez potrebe da kontrolišete druge, poručuje Venera u znaku Škorpije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Venera u znaku Škorpije i ključni datumi tokom ovog perioda

Peti decembar – Venera je u harmoniji sa Saturnom u Ribama, omogućavajući nam da donosimo informisane odluke u finansijskom i ljubavnom životu.

Deveti decembar – Venera se suprotstavlja Jupiteru u Biku, podstičući želju da izrazimo svoja najdublja osećanja i težnju ka ispunjenom životu.

Dvadeset prvi decembar – Venera u znaku Škorpije i Uran u znaku Bika povećavaju potrebu da budemo slobodni i stvaramo sopstvenu priču. U ljubavnom životu, ne bi trebalo nikome da polažemo račune o vrsti veze koju želimo i koja nam je potrebna.

Dvadeset peti decembar – Venera i Neptun u Ribama se spajaju, pretvarajući ljubav u zapanjujuće remek-delo. Važno je da ostanemo oprezni u odnosu na prikrivene namere koje se tiče novca i nepoštenje u načinu na koji se neko predstavlja, da ne bismo postali žrtve okolnosti.

Dvadeset osmi decembar – Venera u Škorpiji i Pluton u Jarcu se povezuju – prisustvo treće osobe u vezi može izazvati borbu za moć, a mi se možemo osećati izgubljeno i zbunjeni, nesigurni kako da se postavimo.

Važno je pristupiti svim situacijama sa spremnošću da prevaziđemo izazove i jasnom i otvorenom komunikacijom.

Pročitajte i ovo: Četiri astro znaka koja će tokom sezone Strelca imati najviše sreće u ljubavi

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments