Tranzitna Venera u znaku Strelca predstavlja uzbudljiv nebeski događaj, koji donosi eksplozivnu energiju ljubavi i strasti! Težnja da negujemo sve što volimo, da sledimo svoje strasti i ispunjavamo snove vodiće nas od 29. decembra 2023. do 23. januara 2024. godine.

Venera je planeta ljubavi, odnosa i vrednosti u astrologiji, koja obiđe Sunce za oko 225 dana, provodeći dvadesetak dana u svakom horoskopskom znaku, pojavljujući se kao jutarnja ili kao večernja zvezda.

Vladajuća je planeta Bika i Vage i druge i sedme kuće, utičući na odnose i imovinu u zavisnosti od položaja u natalnoj karti. Generalno, tokom vremena koje provodi u znaku vatrenog, istinoljubivog, radoznalog i avanturističkog Strelca, Venera donosi uzbuđenje, menjajući naš pogled na svet i ohrabrujući nas da istražimo nove stvari u ljubavi i životu, naučimo više o sebi i pozdravimo sve vrste razlika u odnosima.

Nebesko putovanje Venere u Strelcu

Venera u znaku Strelca traži slobodu u odnosima i finansijskoj sferi, međutim, Saturn koji pravi kvadrat sa Venerom u Ribama (1. januara), naglašava dužnost i odgovornost, donoseći izazove u oblasti ljubavi i materijalnih vrednosti. U ovom periodu sukoba između želje za slobodom i obaveza, potrebno je prizemljenost i otpornost.

Venera u Strelcu se 11. januara usklađuje sa Hirionom u Ovnu, promovišući otvorenost i isceljenje odnosa i emocionalnih povreda, a konjukcija Venere i Cerere 15. januara donosi topli talas negovanja, brige, kreativnosti i pozitivnosti.

Ovi događaji podrazumevaju mešavinu izazova, isceljenja i mnogo brižnih osećanja – vreme je za lični rast u odnosima.

Pročitajte i ovo: Koja ste junakinja iz ekranizovanih romana epohe prema horoskopskom znaku

Kako Venera u znaku Strelca utiče na svaki znak

Ovan

Možete revitalizovati svoj ljubavni život, negujući duh avanture i spontanosti u bliskim odnosima. Dok Mars upravlja vašim postupcima, sinergija sa Venerom u Strelcu podstiče strast i uzbuđenje.

Bik

Venera u znaku Strelca podstiče širenje perspektive o ljubavi i vrednostima – u ovom periodu tražićete intelektualni podsticaj i kompatibilnost na višem nivou. Venera dodatno utiče kao vaša vladajuća planeta, podstičući vas da krenete u potragu za dubinom i mudrošću.

Blizanci

Venera u Strelcu vas inspiriše i podstiče vaš društveni život, promovišući raznovrsnost i istraživački pristup odnosima. Vaše komunikacione sposobnosti i radoznalost – osobine kojima upravlja vaša vladajuća planeta Merkur – dobijaju dodatnu energiju i visoku vibraciju.

Rak

U skladu sa emocionalnom dubinom Rakova, Venera u znaku Strelca donosi želju za istraživanjem i rastom u odnosima. Intuitivno samootkrivanje kroz emocionalnu razmenu i interakcije donosi duboke uvide i mudrost.

Lav

Lavovi traže uzbuđenje i spontanost u romantici, ali i u poslovnim i finansijskim potezima – sa Venerom u vatrenom Strelcu, vaše samopouzdanje i entuzijazam su na najvišem nivou. Spremni ste da rizikujete i upustite se daleko van svoje zone komfora, kako bi izrazili svoj potencijal.

Devica

Venera u Strelcu podstiče Device da prošire svoje horizonte – vaša radoznalost može biti usmerena u istraživanje i razumevanje bolnih emocionalnih iskustava i pronalaženje isceljenja. Komunikacione veštine i sposobnost prilagodljivosti su na najvišem nivou i možete postići harmoniju i razumevanje u svim vezama i odnosima.

Vaga

Kao vladajuća planeta Vage, Venera u znaku Strelca donosi svojim podanicima sklonost da traže nova iskustva u ljubavnom životu. Vi ste prirodno romantični i želite da iskusite više ljubavi i harmonije – avantura za vas može biti dublje uranjanje u mirnije vibracije.

Škorpija

U ovom periodu vaša težnja za dubljim vrednostima, višim smislom i razumevanjem misterija života, izraženija je nego inače. Vođeno Plutonom, ovo poravnanje povećava strast i predstavlja katalizator transformacije – očekuje vas emocionalno izlečenje i mnogo promena u odnosima.

Strelac

Venera u vašem znaku, uz Jupiterov pozitivan uticaj, donosi napredak u ljubavi i odnosima, visoko ceneći iskrenost u izražavanju misli, osećanja, potreba i želja. Optimizam podržava lični rast, kroz sve izazove sa kojima se srećete.

Jarac

Venera u znaku Strelca snažno utiče na Jarčeve, donoseći emocionalnu otvorenost u njihove odnose i ekspanziju u profesionalnoj oblasti. Veća stabilnost, samopouzdanje i spremnost da pravite brze i precizne procene, vodiće vas kroz ovaj intenzivni period.

Vodolija

Venera u Strelcu podstiče Vodolije da istražuju nove perspektive i preispituju svoja uverenja o ljubavi i odnosima i materijalnim vrednostima. Ovaj period svojom energijom snažno podržava vašu individualnost i podstiče inovativan i originalan pristup poslovima.

Ribe

Venara u znaku Strelca donosi vam želju za avanturom i novim iskustvima. Spremni ste da istražujete i eksperimentišete, kako u ljubavi, tako i profesionalnoj sferi. Vaša osetljivost se produbljuje, kao i sposobnost da tumačite signale koje primate, donoseći duboke uvide.

Pročitajte i ovo: Vodič za Strelce 2023 – šta da čitate, gledate, slušate i oblačite

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments