Venerin retrogradni uticaj je ostao u godini za nama – sezona raskida je prošla, iako se možda još oporavljate od raznih zapleta i raspleta koje ste doživeli. Astrolozi predviđaju da će 2024. godina biti mnogo povoljnija – a ako tražite ljubav, određeni Venerini datumi će vam pomoći da je manifestujete.

Najvažniji Venerini datumi u 2024. godini

Kao planeta romantike, intimnosti i zadovoljstva, Venera u velikoj meri utiče na naše odnose – na vrstu partnera koje privlačimo, kao i na uvide da li nam trenutno emocionalno angažovanje služi ili nas sputava. Kada se Venera nalazi kod kuće (u znaku Bika ili Vage), povezivanje i odnosi mogu biti jednostavni i prijatni. Kada je u Ovnu ili Škorpiji, kreće se retrogradno ili je u kvadratu ili opoziciji sa Marsom ili Saturnom, to može poremetiti stabilnost i otežati nam održavanje stabilnih odnosa.


Ove godine, kretanje Venere može doneti magiju vašem ljubavnom životu, a najvažniji Venerini datumi, koje treba da iskoristite da manifestujete ljubav, su 3. april, kada je Venera u konjukciji sa Neptunom u Ribama; 23. maj, kada je Venera u konjukciji sa Jupiterom u Biku; 17. jun kada je Merkur u konjukciji sa Venerom u Raku i 15. septembar, kada je Venera u Vagi u trigonu sa Jupiterom u Blizancima.

Ove godine Venera se neće kretati retrogradno, što sugeriše da će se stvari na polju romanse odvijati sa manje prepreka – vaši potencijalni partneri lakše mogu naći put do vas, odnosno, biće lakše da ih prizovete i privučete.

Venerini datumi – 3. april

Jedan od najsrećnijh astroloških tranzita za romansu počinje spajanjem Venere sa Neptunom u Ribama, povećavajući vašu sposobnost da bezuslovno volite. Pošto je Venera na visokom položaju u Ribama, lakše možete sagledati ono najbolje u drugima i prihvatiti ih onakve kakvi su, bez osuđivanja i kritike. Ovaj tranzit je posebno srećan za one koji su skloni da traže i uočavaju nedostatke kod potencijalnih partnera – ako ste i sami veoma kritični, ovo će biti dan kada će vaša empatija biti jača od negativne procene. Da ne biste upali u drugu krajnost i idealizovali nekog, usredsredite se na zamišljanje zajedništva koje želite, što je moguće živopisnije. Venerini datumi su idealni za materijalizaciju, zato nemojte propustiti da svoje želje i čežnje osnažite svesnom namerom i vizuelizacijom.

Pročitajte i ovo: Haos u najavi: Kad se retrogradni Merkur javlja u 2024. i šta nam donosi

Konjukcija Venere sa Jupiterom u Biku 23. maja

Kada se Venera udruži sa Jupiterom u Biku, možete privući partnerstvo koje nudi sigurnost i dugovečnost. Pošto će Venera biti kod kuće (u matičnom znaku Bika, sa planetom sreće, Jupiterom), moći ćete da privučete ili započnete vezu koja je vrlo konkretno i opipljivo korisna za vas. Bik, kao fiksni zemljani znak odnosi se na materijalne vrednosti, tako da će biti lakše povezati se sa nekim ko unosi u vezu konkretne i stabilne resurse.

Takođe, Venerini datumi će povećati vašu samosvest i nećete hteti da se zadovoljite manjim od onog što želite i neće vas privući neko ko ne ispunjava vaše standarde.

Venerini datumi – 17. jun

Bićete svesniji svojih potreba, kada se Merkur i Venera povežu u intuitivnom znaku Raka. Tokom ovog tranzite, drugi će biti otvoreniji za vaša osećanja, pa ćete lakše moći da vodite razgovore u kojima ćete se osećate bezbedno i shvaćeno. Ovo je trenutak da izrazite svoju ranjivost – deljenje sentimentalnih priča i uspostavljanje veza na osnovu emocionalne kompatibilnosti biće lakše nego inače.

Ako provodite vreme sa nekim posebnim, stvorite toplu atmosferu punu bliskosti, najbolje u domaćem okruženju – ukusna hrana i filmsko veče mogu biti prilika za dublje povezivanje.

Venerini datumi – 15. septembar

Još jednom se Venera nalazi kod kuće u znaku Vage, gde stvara trigon sa Jupiterom u Blizancima, podstičući interakcije i uživanje. Tokom ovog tranzita, dobro ćete se slagati sa svima i moći ćete da se povežete putem zajedničkih interesovanja, sličnih stavova i vrednosti, bez ikakvom napora. Takođe, možete se osećati vrlo smelo i samouvereno – ovo je dobar trenutak da rizikujete, pa se svakako postarajte da uradite nešto, da krenete u susret partneru koji možda upravo kreće vama u susret. Prihvatite poziv na sastanak, otvorite profil na nekoj platformi za upoznavanje, prisustvujte društvenom događaju….

Ako ste već u paru, ovo može biti dan kada veza doživljava „kvantni skok“ povećavajući svoj pobednički potencijal.

Osim za privlačenje ljubavi i romanse, Venerini datumi su dobre prilike i za finansijski rast, produbljivanje ljubavi prema sebi i pravljenje postavki za uspeh. Boginja ljubavi vlada svim oblicima lepote i zadovoljstva, zato povećajte svoje obilje u bilo kojoj životnoj oblasti koja vam je važna.

Pročitajte i ovo: Venera u znaku Strelca – eksplozija energije ljubavi i strasti

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Comments