Da li se i vama čini kao da se u poslednjih nekoliko meseci, možda čak i od početka karantina, pojavilo više trendova nego ikada na društvenim mrežama, pre svega na TikToku? Tokom proteklog perioda smo zaista mogli da vidimo apsolutno sve – od barbiecore trenda, preko plazacore, pa sve do gothcore, Y2K estetike (koja nas izgleda neće još dugo napustiti), i whimsigoth (šta god to bilo…) Pojedini od ovih trendova mnogima nisu bili jasni na prvi pogled (kad kažem pojedinima, pre svega mislim i na sebe), ali postoje oni koje sam uspeo da zavolim, i za koje mislim da bi savršeno mogli da se uklope, na suptilan način, u svačiji garderober. Pogotovo je to slučaj ako se adekvatno slažu sa godišnjim dobom u kome se u određenom trenutku nalazimo.

Nakon kopanja po internetu, mogao sam da vidim da su brojni ženski likovi iz vestern i istorijskih serija i filmova (kao što je Walker Independence) u velikoj meri inspirisali mlade da preuzmu njihov način oblačenja, ili da unesu elemente određene estetike u svoje autfite, ugledajući se na njih. Kao što sam već napomenuo, pre svega su to odvažni ženski vestern likovi, čiji kostimi i stil polako ispunjuju lookove Instagram blogera. Ako volite da uskočite na nove trendove, onda je ovo pravo vreme da to učinite, i da i vi odvažno izađete na ulicu u svojim omiljenim antilop jaknama sa resicama i kaubojka-čizmama, dok kanališete nekog badass lika iz filma. Zbog toga vam danas predstavljamo nekoliko komada koji će ove jeseni i zime moći savršeno da se uklope u vaš lični stil, a koji su inspirisani vestern estetikom.

Pročitajte i: Kako je TikTok uništio lični stil

Tartan

Pre nego što bilo šta kažete, pročitajte sledeće redove. Znamo da nositi karirani print na jesen nije otkriće tople vode, ali razmislite malo o tome… Ove godine je u trend ponovo ušao tartan, za koji ćete se složiti da autfitu daje na posebnosti. Tartan je veoma univerzalan print i možete ga nositi kao šal, plašt ili pončo, pa čak i kao sako, haljinu ili suknju, te zbog toga ima smisla da bi se savršeno uklopio u jesenji autfit. Poenta je da sve ostalo bude neutralno. U kombinovanju koristite materijale kao što su koža ili teksas, i boju poput crne, koji će se savršeno uklopiti sa vašim izabranim tartan komadom.

Korseti

Ako ste barem jednom prošetali u proteklom periodu kroz neku radnju odeće u svom gradu, onda ste sigurno mogli da vidite da su se korseti ponovo vratili u modu. Realno gledano, korseti su odličan komad odeće koji može uneti veliku dozu posebnosti u vaš izgled, i veoma nam je drago što se vraćaju u konfekcijsku modu. Isto tako, korseti su se u velikoj meri mogli videti na posetiocima Nedelje mode, tako da je to samo potvrdilo povratak ovog kultnog modnog komada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Sousa (@sarasousa_13)

Westerncore

Naravno, kako da prođe bilo koji trend, a da ne nosi sa sobom sufiks core. Pozdravite i široko otvorenim rukama prigrlite ovaj kaubojski trend, jer su se bolo kravate, velike kopče za kaiševe i kaubojske čizme vratile u modu. Kao što to obično bude, dani cottagecore i grandmacore stilova su daleko iza nas, jer trendovi danas traju pet minuta, i zamenjeni su full kaubojskim stilom. Vreme je da iz ormara izvadite jakne sa resicama, špicaste čizme, svilene maramice i različite teksture poput teksasa, prevrnute kože, kože i vune. Jesenja cowgirl estetika vas čeka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josie (@josieeegibson)

Bootcut farmerke

Mnogo puta smo do sada već pisali o različitim tipovima farmerki i pantalona koje prate razne trendove. Kao što već verovatno znate, skinny farmerke su zvanično izašle iz mode, ako pitate bilo koje modne fanatike. Prema tome, došlo je vreme za “bootcut” farmerke, koje se šire oko članka, a koje predstavljaju savršeni kroj za nošenje čizmi. Pre nego što kažete da vam se ovakav model ne dopada, razmislite dvaput o tome, jer ovaj kroj zapravo veoma dobro pristaje gotovo svakome, i čak ume da izduži nogu.

Ako sagledate širu sliku, western girl estetika je, zapravo, veoma adekvatna za jesenji garderober. Pre svega se to odnosi na boje, jer je dosta vestern odeće bazirano na toplim tonovima poput braon, bež, crvene, narandžaste i sličnim, a da ne govorimo o kariranom printu. Pritom, bootcut čizme, jakne sa resicama i slična odeća odaje baš cosy vajb, tako da je savršena za pravljenje slojeva u kombinacijama tokom jeseni i zime. Možda je ovo samo još jedan online trend, ali zaista mislimo da je ovo nešto što može da se ponavlja, a može da zaživi i tokom leta jer se, na primer, plitke kaubojke odlično mogu ukombinovati sa vašom omiljenom letnjom haljinom.

Pročitajte i: Plazacore – novi modni trend koji je osvojio TikTok

Naslovna fotografija: instagram.com/ultrasophisticate

Nenad Grubanoski

Comments