Joga i vežbe istezanja znaju da budu veoma korisni posebno kada se praktikuju redovno. Nemojte misliti da vam je za jogu potrebno da imate neku specijalnu opremu, veliki studio, prostirke i slično.

Jogu možete da radite svuda i to je još jedan od razloga zbog kog je toliko dobra!

Zato primenite neke od pokreta i na poslu! Pomoći će vam da se bolje koncentrišete, brže radite i oslobodite tenzije koja se stvara kao posledica učestalih pokreta poput kucanja po tastaturi.

Vežbe za vrat

Ovo je najjednostavnija vežba koju možete da radite za stolom. Razmrdajte se tako što ćete okretati glavu u jednu pa u drugu stranu, istežući napete mišiće vrata i ramena. Posebno se ovo preporučuje ljudima koji mnogo telefoniraju ili dugo sede ispred kompjutera.

Best Yoga Poses Office Workers Vežbaj na poslu: Jednostavni joga pokreti

Poza orla

Ovo je odlična poza za oslobađanje tenzije gornjih mišića leđa i ramena. Ovo obavezno radite ukoliko ste pognuti nad kompjuterom po ceo dan. Nakon vežbe odmah ćete se osećati bolje.

Istezanje na stranu

U sedećem položaju, oslonite se jednom rukom na naslon stolice, a drugu ruku podignite uvis i nagnite se ka ruci koja vam je oslonac. Tako ćete otvoriti prostor među rebrima i dozvoliti plućima da uzmu više vazduha.

Istezanje leđa

Ovo je kombinacija dve poze, koja pospešuje fleksibilnost vaše kičme i utiče na pravilno držanje tela. Izdišite kada izvijete kičmu ka spolja i spustite glavu, a udišite kada se ispravite i podignete grudi i glavu ka gore.

Sedeće izvijanje

Sedeći prebacite ruku na suprotnu ivicu stolice i izvijte se u stranu ispravljenog dela. Ponovite to s druge strane. Tako ćete poboljšati pokretljivost i cirkulaciju.

Istezanje kukova

Stavite nogu preko noge, baš onako kako muškarci sede! Neka noga bude oslonjena na drugu pod pravim uglom, a onda je pritisnite rukama da biste je lepo istegli, a onda naginite telo ka nozi i onda od noge ka gore.

Cela leđa

Za ovo morate da ustanete! Naslonite se rukama na sto, ispravite noge i leđa i vucite se unazad istežući mišiće celih leđa. Ukoliko vas bole leđa, to će vas osloboditi bola.

Lenka Gatić

Comments