Većina ljudi danas radi poslove koji zahtevaju pasivnost, mnogo sedenja i rad sa računarom. Zato ne čudi što u tom slučaju uvek prvo stradaju naša leđa i ramena i što nam je telo konstantno napeto od nagomilanog stresa sa kojim se suočavamo tokom dana. Zato je vrlo važno da, nekoliko puta nedeljno, pa čak i svakodnevno, praktikujete vežbe koje će vam pomoći da svoje telo istegnete, a potom i opustite od nagomilanog stresa. Upravo nekoliko takvih vežbi vam danas otkrivamo.

Vežba “Anđeo u snegu”

Ova vežba je idealna za regulisanje cirkulacije i protoka krvi u oblastima kao što su gornji deo leđa, ramena i vrat, jer ih potpuno isteže i pokreće, čime se sprečava pasivnost mišića, pa samim tim i bol u njima.

vezbe za istezanje i opustanje tela 1 Najbolje vežbe za istezanje i opuštanje tela od stresa

Vežbu radite tako što ćete leći na podlogu, koja će služiti kao potpora vašoj kičmi, a noge podići i osloniti na pod. Počnite tako što ćete šake najpre okrenuti ka gore, a zatim u potezima koji su paralelni sa podom praviti poteze kao da pravite anđela u snegu. Vrlo je važno da vodite računa o disanju, dok ruke sve vreme treba da budu malo podignute s poda.