Veze poznatih parova su izložene javnosti i svi možemo da ih komentarišemo bez zadrške. Ipak, čemu su nas uopšte naučile i da li smo kroz tolike analize uspeli da izvučemo neke pouke kako bismo i sami unapredili svoje ljubavne živote? Istina je da nam posmatranje drugih neretko služi kao psihoterapija kroz koju procesuiramo životne momente koji se tiču nas samih, pa je izuzetno korisno stati i zapitati se jesmo li u stanju da kroz odnose omiljenih zvezda procenimo šta nam je zaista važno kad volimo.

Upravo u te svrhe, izdvojili smo nekoliko poznatih parova čije su veze u žiži javnosti i nećemo da budemo maliciozni – tražićemo najbolje što je svaki od njih u stanju da nam prikaže.

Selena Gomez i Benny Blanco

Par koji se žustro komentariše jer fanovi tvrde da Benny baš i nije dostojan Selene jer, pazite sad – nije konvencionalno lep. Ipak, pevačica i glumica tvrdi da nikada nije bila srećnija i da joj je on najbolji izbor od svih prethodnika. Biramo da verujemo Seleni koja nas uči da izgled ne samo da nije presudan, nego ne igra apsolutno nikakvu ulogu ako je sve drugo prisutno. Pevačica i glumica konstantno ističe njegov humor, poštovanje koje joj ukazuje i činjenicu da sa njim može da bude u potpunosti svoja. Ako nas pitate, to je i više nego dovoljno za uspešnu vezu.

“Ne želim da ulazim previše u detalje, ali mislim da je zaista važno dati priliku nekom ko vas poštuje. I mislim da je zaista lepo osloniti se na nekoga ko se trudi da razume svet u kom živite”, rekla je Selena Gomez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Zendaya i Tom Holland

Par koji izgleda kao da su godinama bili najbolji prijatelji pre nego što su postali emotivni partneri jer između njih vlada izrazito prijatna energija koja se ne viđa svaki dan. Savršeno se poklapaju i što se tiče humora, tako da je svaki intervju koji daju zajedno (a ima ih mnogo) izuzetno zabavan za gledanje. Doslovno odaju high school sweethearts vajb.

“Oboje delimo stav da, kad zaista volite i brinete o nekome, o nekim trenucima ili stvarima, poželite da su samo vaši… Mislim da je voleti nekoga sveta i posebna stvar i nešto što želite samo za sebe. Želimo da uživamo u ljubavi bez uplitanja drugih”, rekla je jednom prilikom Zendaya.

Blake Lively i Ryan Reynolds

Definicija termina couple goals i sigurni smo da ceo svet navija da ovo dvoje ostanu zajedno do kraja života. Kad pomislite na Blake i Ryana, imate direktnu asocijaciju na perfekciju jer nisu ništa drugo do idealni. Usled poslovnih obaveza i onih oko dece, nisu izgubili iskru jer svakoga dana iznova osvajaju jedno drugo, i to uglavnom humorom.

“Nedavno su me pitali kako se moj stil promenio otkako sam se udala, kao da živim pod nekom vrstom diktature. Zapravo, nadam se da ću se sa 25 oblačiti drugačije nego kad sam završila srednju školu. Nadam se da nikada neću prestati da se menjam”, objasnila je Blake nedugo posle udaje i još tada nam održala lekciju o zdravim stavovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Victoria i David Beckham

Opstajali su čak i uprkos glasinama o aferi fudbalera, pritisku medija i optuživanju nekadašnje pevačice da narušava karijeru svom suprugu. Dokazali su svima da nisu u pravu i dan-danas su u skladnom braku koji je dokaz ljubavi i posvećenosti. Od njih smo naučili da, šta god drugi mislili o nekom paru, na kraju je odluka samo na njima samima jer volju i želju nikakav spoljašnji faktor ne može da poljulja.

“Niko nije rekao da će brak biti lak. Da, bilo je neravnina duž puta. Ali činjenica je da smo iz svega kroz šta smo prošli izašli jači i srećniji. Sada je još bolje nego kada smo se tek venčali. Posle svih ovih godina, možemo jednostavno da dođemo kući posle dugog dana i da se zajedno smejemo”, rekla je Victoria Beckham.

Meghan Markle i princ Harry

Meghan Markle i princ Harry su takođe dokaz da se sve u ljubavi može i da nijedna prepreka nije dovoljno velika za raskid ako postoji iskrena emocija. Oduzeto im je sve, a oni su stvorili porodicu uprkos stresu i pritisku, koji im mnogi često umanjuju. Iako su u povlašćenom položaju, izuzetan deo povlastica su izgubili, počevši život u uslovima koji su za njih potpuno strani – naročito Harry, koji je svesno doneo odluku da njegova ljubav vredi više od svega što je imao kod kuće. Šta god mislili o njima, dokazali su da se vole, a vreme će pokazati koliko im je snage ostalo za dalje izazove.

“Ova prelepa žena se bukvalno saplela i uletela u moj život. Ja sam njen promenio iz korena i činjenica da se ona u tome toliko dobro snašla, očigledno mi predstavlja veliko olakšanje jer će moći da se nosi sa svim ostalim što nam sleduje”, rekao je jednom prilikom princ Harry.

Hailey i Justin Bieber

Ovo dvoje su predmet brutalnih komentara na društvenim mrežama, ali ipak nikad nisu okrenuli leđa jedno drugom. Bilo je priča da je njihov brak sklopljen iz koristi, da ne mogu da potraju jer Justin i dalje voli Selenu Gomez, ali iz dana u dan uviđamo da nije baš tako, hteli to mnogi da priznaju ili ne. Hailey je pokazala zadivljujuću jačinu karaktera jer je bila uz Justina i tokom njegovih brojnih depresivnih epizoda i dizala ga svojom posvećenošću.

“Neću da sedim ovde i lažem i kažem da je brak magična fantazija. Uvek će biti teško. To je izbor. Ne budiš se svaki dan govoreći apsolutno sam zaljubljena i ti si savršen.  To nije realnost u braku. Ali ipak ima nečeg lepog u tome — u želji da se boriš za nešto, da se posvetiš tome da zajedno izgradite život”, rekla je Hailey.

Jennifer Lopez i Ben Affleck

Par koji je strpljivo čekao na pravo vreme za svoju ljubav zaslužuje da se nađe na našoj listi. Prošle su decenije od njihovog prvog pokušaja da stanu pred oltar, a ipak su svoju sreću ostavili za drugu, bolju priliku i drugačije okolnosti. Njihova bajka je uspela i sada im želimo samo jedno — da se više nikad ne razdvoje.

“Mogu reći da mi je to definitivno prelepo. I, znate, jedna od stvari koje sada zaista cenim u svim aspektima života je to što je sve konačno došlo na svoje mesto. Moj život sada odražava balans između onoga što jesam i onoga što sam uvek želeo da budem. Veoma se trudim i stalo mi je da budem pošten, autentičan i odgovoran. Mogao bih da kažem da se konačno osećam sjajno”, izjavio je Ben Affleck.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Pročitajte i ovo: Šta su emocionalne granice i kako da ih postavite u vezi i bliskim odnosima

Naslovna fotografija: instagram.com/victoriabeckham

Milana Petković

Comments