Tri farmaceutkinje su nam otkrile kako one pristupaju svojoj anti-age nezi, a ovo je rutina i proizvodi za negu koje one preporučuju

Tokom svojih bezbrižnih dvadesetih godina, retko koja od nas unapred razmišlja o nezi svoje kože, jer nam se fine linije i gubitak jedrine čine „miljama daleko“. Međutim, čim zakoračimo u tridesete – naša koža nam stavlja do znanja da smo te milje već prešle i da je trenutak da se posvetimo njenoj adekvatnoj nezi „sad ili nikad“.

Tada naš beauty radar počinje da registruje anti-age proizvode, a svesne važnosti pravilne nege i trendova u beauty industriji, okrećemo se dermatološki testiranim i hipoalergenim proizvodima – koji nam garantuju bezbednost. Takođe, onda kada želimo da našoj koži pružimo najbolje, znamo da je najbolje da se pre odabira proizvoda konsultujemo sa farmaceutima, čija nam dugogodišnja ekspertiza uliva sigurnost pri odabiru, ali i kasnije, pri samom načinu na koji ćemo negovati kožu.

Ovog puta, u saradnji sa brendom VICHY, mi smo ključna i „goruća“ pitanja o anti-age nezi postavili farmaceutkinjama Ani Koprivici, Dragani Jovanović i Jovani Smiljanić, koje su efekte anti-age nege osetile i na svojoj koži. Kako to izgleda anti-age nega iz njihovog ugla i šta nam kao farmaceutkinje, ali i žene koje se susreću sa istim problemima starenja kože kao i mi, preporučuju - otkrivamo vam u nastavku teksta.

Top 3 saveta za anti-age negu kože nakon 30. godine

Ana, Dragana i Jovana složile su se oko TOP saveta – rekavši da je ključno da se rutina čišćenja lica adekvatnim proizvodima primenjuje ujutru i uveče, da se koži pruži adekvatna hidratacija uz serum i da se, naravno, anti-age efekti postižu svakodnevnim korišćenjem dnevne i noćne kreme za lice u okviru skin care rutine.

Uz to, njihovi bonus saveti su svakodnevno korišćenje kreme za zaštitu od sunca sa SPF faktorom, vođenje zdravog života koji uključuje redovan san i izbegavanje stresnih situacija, kao i rad na samopouzdanju i ljubavi prema sebi.

Zašto je anti-age nega neophodna

Čak 80% proteina u našoj koži čini kolagen, koji je zaslužan za njen tonus, jedrinu i zdrav, mladolik izgled. Ipak, sa godinama se proizvodnja kolagena u našem organizmu ne samo smanjuje za 75%, već i onaj kolagen koji opstaje – trpi oštećenja spoljašnjih neželjenih uticaja na našu kožu. Gubitak kolagena rezultuje pojavom prvih finih linija, gubitkom tonusa i blistavosti naše kože, a tu na snagu stupa anti-age nega koja našu kožu „vraća u život“.

Kako bismo boostovali ciklus oporavka oštećenog kolagena i time koži vratili jedrinu i umanjili fine linije – potrebno je da je nahranimo noćnom kremom koja će aktivno delovati tokom našeg sna, kada se koža regeneriše.

Noćna anti-age krema za lice - u čemu je njen značaj

Anti-age skin care rutina nije potpuna bez dnevne, ali naročito bez noćne kreme za lice. Tokom dana, većina nas nosi šminku i izlaže svoju kožu spoljašnjim uticajima, i zato je noć pravo vreme kada možemo kožu obnoviti i oporaviti od oštećenja koje je trpela tokom dana. Noću je anti-age nega efektivnija, a krema koju koristimo trebalo bi da sadrži aktivne sastojke visokih performansi.

Preporuka farmaceutkinja je upravo VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna krema, koja u sebi sadrži poznatu VICHY vulkansku vodu koja „osnažuje“ prirodnu odbrambenu barijeru kože, peptide i vitamin C, koji su zaslužni za boostovanje kolagena u koži, kao i resveratrol, koji kožu štiti od oksidativnog stresa i pruža joj blistavost. Značajno je navesti i to da je VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna krema namenjena svim tipovima kože.

Šta VICHY Liftactiv Collagen Specialist
noćna krema čini za kožu

Nakon redovnog korišćenja VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćne kreme,
farmaceutkinje Ana, Dragana i Jovana primetile su:

Da je koža blistavija
Da je koža jedrija i zategnutija
Da su fine linije i bore umanjene

Uz to, primetile su da VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna krema ima laganu
teksturu, nije „teška“ za kožu, ne ostavlja utisak lepljivosti i umanjuje neželjeni sjaj
mešovite kože, ne čineći je dodatno masnijom.

VICHY Liftactiv Collagen Specialist linija

VICHY Liftactiv Collagen Specialist linija proizvoda dokazano efikasno deluje na znake starenja poput bora, opuštenosti kože i pigmentacije – stimulišući čvrstinu, elastičnost i tonus kože lica. Ovu liniju čine VICHY Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema, VICHY Liftactiv Collagen Specialist krema sa širokim spektrom UVA/UVB zaštite SPF25, a od sada i VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna krema.

Pružite svojoj koži anti-age negu koja ide u korak sa inovacijama i podstiče prirodne procese borbe protiv starenja u vašem organizmu – i uživajte u negovanoj, blistavoj i mladolikoj koži!