Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Vikend Mapa Beograda

petak 17.5 - nedelja 19.5.

OTKRIVAMO KUL GRADSKE LOKACIJE KOJE ĆE OVOG VIKENDA BITI EPICENTAR DOBROG PROVODA.

Muzika uz koju volimo da plešemo, gastro čarolije novih mesta, ali i bogati kulturni sadržaji – sve to vas čeka u Beogradu, a na vama je samo da napravite planove!

WANNABE tim vas ovog vikenda vodi na novo mesto gde možete probati specialty kafu, na izložbu koja će obeležiti sezonu, koncert koji će se pamtiti, kao i na obavezno đuskanje!

the coffee pass 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

The Coffee Pass

Beograd je dobio novi kutak u kojem možete uživati u specialty kafi, ali i u raznim poslasticama. Smešten u Bulevaru despota Stefana, u The Coffee Pass možete da predahnete i uživate u omiljenim kofeinskim napicima, sa pogledom na uvek dinamičnu, užurbanu beogradsku ulicu. Uz kafu po izboru, preporučujemo da probate sočni kolač od šargarepe, ili da se počastite kremastom tortom od palačinki sa malinama. Ovog leta, obavezno ćemo da probamo i hladni espresso tonik sa grejpom i ruzmarinom. Pozovite prijatelje i čekirajte ovo mesto!

ollie bite club 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Ollie Bite Club

Na Banovom brdu se krije vaša sledeća brunch adresa – Ollie Bit Club je restoran sa opuštajućom baštom, utonulom u cveće, i baš zato predstavlja savršeno mesto za vikend druženja i uživanje u ukusnim zalogajima. Meni je raznolik, a svako jelo je servirano maštovito. Možete probati takose, američke palačinke, obrok salate i tost sa finim nadevima, kao i Ollie specijalitete – naš favorit je Panko Birria patlidžan, sa osvežavajućim orijentalnim ukusom. A tu su i kokteli, poput klasičnog espresso martinija, kojim nazdravljamo vikendu!

ollie bite club 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja
muzej savremene 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Muzej savremene umetnosti: Izložba "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta

Izložba “Preventivni mir’’ daje uvid u više od šezdeset godina prakse najistaknutijeg italijanskog umetnika i jednog od trenutno najuticajnijih savremenih umetnika u Evropi, imajući za cilj da prikaže celokupan umetnikov opus, uključujući njegova kapitalna dela: “Slike ogledala”, “Veneru od krpa”, “Minus objekte”. Biće prikazane i mnoge druge skulpture i instalacije, kao i fotografije, video-zapisi, rane akcije u javnom prostoru. Izložba obuhvata i radove najnovije produkcije. Izložba će biti otvorena do 10. septembra 2024. godine.

bg filharmonija 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Beogradska filharmonija: “Vek uzora”, Gabrijel Felc, Boris Brezovac, Danijel Miler-Šot

Umesto čitanja viteških romana, slušajte Štrausovog Don Kihota uz violončelistu Danijela Milera-Šota i violistu Borisa Brezovca. Doživite avanture Servantesovog heroja pretočene u muziku – palicu drži Džerald Karni. Koncert je u petak, 17. maja, u Dvorani Kolarčeve zadužbine. Danijel Miler-Šot sa velikom strašću izvodi koncerte za violončelo iz perioda baroka do modernog doba. Otkrivanje nepoznatih dela, proširivanje repertoara sopstvenim aranžmanima, saradnja sa savremenim kompozitorima, takođe imaju stalno mesto na njegovim koncertima. Džerald Karni uživa u raznolikoj muzičkoj karijeri, redovno putujući po svetu sa vodećim instrumentalistima i dirigentima. Za savršen početak vikenda!

bg filharmonija 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja
klub cult 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Club Kult: Dobar House

U petak, 17. maja u klub Cult nam stiže koncept klupske večeri koji već godinama osvaja plesne podijume u Zagrebu, ali i celom regionu! Dobar House je klupsko veče i izdavačka kuća iz Zagreba koja je nastala 2016. godine, a predvodnici brenda su Elena Mikac, nova snaga na hrvatskoj i regionalnoj sceni, i Tom Bug, DJ i producent s preko 20 godina karijere, sa velikim iskustvom u promociji događaja u Zagrebu i Hrvatskoj. Biće to sjajno veče sa velikom dozom kvalitetne muzike, jer nema boljeg načina da završite radnu nedelju od đuskanja.

kvaka 22 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Kvaka 22: Koncert benda Gazorpazorp

Posle dužeg vremena, Gazorpazorp će ponovo svirati u Kvaci 22. Ovog puta nastupiće sa jednim od novih bendova sa drugog izdanja “Hali Gali” kompilacije, Daze. U subotu 18. maja, podsetiće nas kako je to izgledalo na samim počecima njihove karijere, a imaćete i priliku da čujete neke od pesama sa njihovog novog, još neobjavljenog albuma. Gazorpazorp je jedan od najuzbudljivijih mladih bendova na sceni, pa je ovo idealna prilika da ih podržite.

kvaka 22 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

*Naslovna fotografija: GoodMate

Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 17. do 19. maja

Vikend Mapa Beograda

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X