U ženske tegobe spadaju sve smetnje, problemi i neprijatnosti koji se tiču ženskog reproduktivnog zdravlja, a izobilje prirode nudi čajeve kojima možemo da pomognemo sebi, da ublažimo tegobe i otklonimo neprijatnosti. Čaj od virka, biljke koja je još poznata i kao vrkuta, rosanica, biserka i plašt device Marije, preporučuje se kod sledećih tegoba:

Policistični jajnici, upale jajnika, bolne i neredovne menstruacije, obilne menstruacije, vaginalne infekcije, pojačan sekret, problemi sa začećem, rizik od spontanog pobačaja, miomi i ranice, kao i simptomi menopauze.

Čaj od virka takođe ubrzava gubitak kilograma, pa se oprez preporučuje mršavim osobama, koje ne žele ili ne bi smele da izgube još neko kilo.

U tretmanu podsticanja plodnosti, čaj od virka treba koristiti u kombinaciji sa čajem od macine trave, a može se piti i povremeno i preventivno, iako nemate nikakvih posebnih smetnji. Preporučljivo je i povremeno ga koristiti za ispiranje vagine, takođe kao preventivu u održavanju reproduktivnog zdravlja.

caj 4 Virak: Idealan čaj za svaku ženu
Comments