Ukoliko obožavate da tokom zime kreirate ušuškanu atmosferu u svom domu, onda morate da isprobate viralni TikTok dekor trend koji je oduševio sve ljubitelje enterijera!

Baš kao što hladno vreme nalaže, ove sezone ćemo se grejati u kući pomoću ušuškanih debelih prekrivača napravljenih od vune, kašmira i pliša. Upravo ovi elementi nam mogu pomoći da kreiramo savršeno toplu atmosferu u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi!

Sudeći po TikTok platformi, ove zime svoje omiljene prostirke ne treba da savijamo i odlažemo na krevet ili u ormar, već možemo da im nađemo novu namenu i postignemo toplu i prijatnu oazu – najušuškaniju u celoj kući!

Dekor trend sa TikToka

Blanket wall je novi TikTok trend

Naime, za cozy estetiku ove godine zadužen je blanket wall! Kao što i samo ime kaže, reč je o zidu koji krase mekani prekrivači, u pastelnim i zemljanim bojama.

I dok postoji dosta različitih ideja za uređenje blanket walla, jedno od najpopularnijih rešenja je postavljanje zidnog čiviluka za kačenje garderobe. Sada, umesto debelih kaputa, na ovom komadu nameštaja možete okačiti svoje omiljene prekrivače.

Najbolje bi bilo da izaberete slične boje ili dezene, kako biste stilski dekor trend prilagodili celokupnom enterijeru u kući.

Praktična strana blanket wall trenda

Ovaj “ukrasni” zid nije stvoren samo za postizanje cozy estetike. Iako smo sigurni da će soba u kojoj se nalazi blanket wall biti vaše novo omiljeno mesto u kući, ovaj trend je mnogo više od estetike.

Zapravo, prostor će izgledati urednije. Svi prekrivači su savršeno organizovani na jednom mestu, uvek su tu – na dohvat ruke i, možda najbolje od svega, štedi vreme! Više ne morate da savijate i odlažete ćebad, već ih samo lagano okačite na zidni čiviluk.

Kako da napravite blanket wall u kući

Samo jedan pogled na prelepo dekorisan blanket wall je dovoljan da nas uvuče u potpuno drugačiju atmosferu, u kojoj caruje pravi zen! A vaš zid izgleda kao malo, privlačno umetničko delo.

Ipak, kao i svaki drugi trend, treba biti vrlo obazriv i fokusiran na sve detalje, kako ne biste kreirali neprikladan i neprivlačan ambijent. Zapravo, imajte u vidu da je vrlo tanka linija između ušuškane atmosfere i neorganizovanog prostora. Potrudite se da dobro osmislite izgled svog blanket walla, kako vaša dnevna soba ne izgledala kao svlačionica.

Zato je važno da pripremite zanimljiva ćebad koja će predstavljati glavne akcente i da pronađete jedinstven način kako ćete ih kačiti na zidni čiviluk. Prekrivače možete organizovati prema bojama ili dezenu. Bež, braon i smeđe nijanse bi mogle da naprave prelep ombre efekat boja, koje neće odudarati od postojećeg dekora u kući.


Najbolje bi bilo da pronađete mekane materijale, napravljene od vune, debelog pamuka, kašmira ili pliša, koji su nežni na dodir. Upravo ova mix and match struktura če pretvoriti vaš zid u pravi moderan prostor – nalik galeriji!

Kako bi vaš dekor izgledao još atraktivnije, potražite kvalitetan zidni stalak. Možete izabrati drveni model ili uvek popularne industrijske elemente – napravljene od bakra, gvožđa ili čelika u crnoj boji.

Pročitajte i ovo: “Hipsterski” enterijer je najnoviji trend za uređenje doma – evo kako da ga postignete

Naslovna fotografija: instagram.com/halfwaytoheavenhomestead

Kristina Page

Comments