Svakome je potrebno malo više ljubavi prema sebi – trudimo se da vrednujemo sebe nezavisno od drugih, da osvojimo svoju autentičnost, prihvatimo svoje slabosti, ispoljimo svoje kvalitete. Nekad nam bolje ide, nekad popuštamo i padamo u očajanje, krivicu, samosažaljenje, samokažnjavanje – ali, ovim horoskopskim znacima će ove godine ići bolje.

Znaci zodijaka koji će ispoljiti više ljubavi prema sebi

Ovan

Spremni ste da prihvatite svoju autentičnost i usmerite energiju tako da budete verni sebi i svojim vrednostima – i Univerzum je uz vas. Više ljubavi prema sebi je više od priznavanja sopstvenih kvaliteta i uključuje i prihvatanje slabosti i suočavanje sa svojom ranjivošću.

Shvatate da ste dovoljno ispunjavali tuđa očekivanja i da ste dali sve od sebe da se uklopite i pronađete svoje mesto, da steknete reputaciju i da je održavate. I shvatate da ste usput, trudeći se da sve uradite kako treba, zapostavili najdublje potrebe svoje duše i želje svog srca i dosta vam je toga. Odlučni ste da ove godine prođete kroz radikalno samoprihvatanje i manifestujete više ljubavi prema sebi.

Počeli ste da se oslobađate spoljašnjeg pritiska očekivanja i zahteva i da nađete više slobode, više razumevanja za sebe i više posvećenosti negovanju bliskih veza i odnosa. Ako ste do sada bili ono što ste smatrali da treba da budete – uspeli ste u tome. Sada je vreme za duboko samootkrivanje i prihvatanje sebe na svim nivoima, za opraštanje sebi, nežnost i uživanje u sebi.

Rak

Brižni i nežni Rakovi, uvek spremni da prigrle svoje bližnje i pruže im svu negu i podršku koja im je potrebna, ove godine prave zaokret, usmeravajući veliki deo te energije ka sebi. Briga o sebi i samosaosećanje postaje centralna tema vašeg života. Ne radi se samo o tome da lečite emocionalne i psihološke povrede, već o svesnom posvećivanju sebi i iskazivanju više ljubavi prema sebi kroz uspostavljanje zdravih navika, čvrstih granica i odvajanje vremena za promišljanje.

Ljubav prema sebi je aktivan proces za vas, koji uključuje prepoznavanje svojih potreba, stavljanje sopstvenog blagostanja na prvo mesto i ophođenja prema sebi sa istom pažnjom i ljubaznošću koju spremno pružate drugima. To može značiti da češće govorite NE, da dajete prednost odmoru, ili se bavite aktivnostima koje vam donose istinsku radost. Dajući prioritet brizi o sebi, počinjete da negujete duboku i trajnu samoljubav, koja prevazilazi trenutke nagrađivanja sebe i postaje integracija i prihvatanje sebe na najdubljem nivou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)


Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji će ovog proleća doživeti očaravajuću romansu

Vaga

Vaša ovogodišnja misija je redefinisanje odnosa sa drugima, kako biste mogli da odgajite više ljubavi prema sebi. Svesno se fokusirate na postavljanje granica i održavanje ravnoteže u ličnom i društvenom životu. Balans je vaša stalna čežnja i stalni napor i sve ste bolji u njegovom uspostavljanju i održavanju u onoj tački u kojoj vas davanje ne iscrpljuje, a primanje ne čini da se osećate krivim.

Ovo ozbiljno unutrašnje restruktuiranje se ne odnosi na sebičnost, već na shvatanje zašto je važno i zašto je potrebno da stavite sebe na prvo mesto. Čineći to, manifestujete ljubav prema sebi kroz ravnotežu između davanja i primanja. Ovaj proces vam daje snage da izgradite zdravije veze, veće samopoštovanje i osećaj lične vrednosti i da negujete duboku i trajnu ljubav prema sebi, koja prožima celo vaše biće.

Jarac

Spremni ste da manifestujete više ljubavi prema sebi usvajanjem saosećajnog pristupa prema sopstvenim težnjama – da budete manje strogi prema sebi i da više vrednujete male pomake. Do sada ste računali i vrednovali samo velike prekretnice i velika postignuća, a sada ste spremni da dozvolite sebi radost i slavlje svih napora koje ste uložili u lični rast i svaki napredak koji ste ostvarili.

Umesto oštre samokritike, prihvatate saosećajni način razmišljanja, a ova promena u perspektivi potvrđuje da su greške i neuspesi neminovan deo životnog procesa. Fokusirajući se na samosaosećanje, razvijate zdraviji odnos prema svojim ciljevima i ambicijama. Ovo putovanje je dvosmerno – negujući više ljubavi prema sebi, postavljate scenu za uravnoteženiji i ispunjeniji život u svim aspektima.

Pročitajte i ovo: Kako da postignete veće blagostanje – prema svom horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments