Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Nakon Moamera Gadafija, pokojnog libijskog diktatora, severnokorejskog vladara Kim Jong Il-a i prelepe ukrajinske premijerke Julije Timošenko, na redu je jedan poseban džavnik, čelično plavih očiju i nepokolebljivog karaktera.

Vladimir Vladimirovič Putin (Влади́мир Влади́мирович Пу́тин) rođen je 7. oktobra 1952. Dakle, ima nimalo zanemarljivih 59 godina. Ovaj tipični ruski gospodin, osim po svojoj politici, poznat je i po svojoj estetici i načinu života.

Slika 121 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Već ste počele da balite. Priznajte!

Ruski predsednik poznat je po tome što je “dva čoveka u jednom“. On je, sa jedne strane, uglađeni, kulturni i civilizovani državnik u odelu – pa još ako je Rus, san svake majke! Sa druge strane, uprkos poznim godinama, održava imidž gorštaka – divljeg, nesalomivog i još uvek mladog.

Iako je pokazao i kako izgleda bez majice, ja bih se ipak bavila time kako izgleda kada ima gornji deo na sebi.

Slika 215 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Da malo naparite oči, pa da nastavimo!

Pošto, naravno, nije državnik nekog “gadafijevskog“ kalibra, shvata da je sama njegova nacionalna pripadnost dovoljno egzotična, pa se u svim formalnim prilikama pojavljuje formalno obučen. Doduše, koliko god sva ta politička odela izgledala ama uvek isto, nekako deluje kao da ih Putin vrlo pažljivo i samostalno bira. Možda zvuči čudno, ali mislim da ne bi izgledala isto na nekom drugom državnom vođi. Svakako, količina novca koju daje za njih nam je izvan dometa, čak i onog misaonog. Ono što bih, ipak, volela da znam jeste koji je Putinov omiljeni kreator ili brend?

Slika 313 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Šta mislite, da nije Armani?

Putin svojom harizmom privlači daleko više nego izgledom, no moraju se priznati određene stilske karakteristike koje su ključne. Prva među njima je njegova velika ljubav prema borilačkim veštinama. Brojne fotografije Putina u “radnoj opremi“ za trening ilustruju jedan deo njegovog stila. Preferira belu boju kada su treninzi u pitanju – dakle, ili naglašava čistotu duha ili je potpuno uveren da nema višak kilograma!

Slika 4 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

U Rusiji, predsednik širi belu boju a ne ona njega!

Da bi svoju reputaciju održao u savršenom balansu, mora mnogo da radi kako na svom državničkom, tako i onom “varvarskom“ identitetu. Sa jedne strane savremen, u toku sa vremenom a sa druge klasični džentlmen, sa ljubavima koje priliče jednom “pravom“ muškarcu. To najbolje dokazuju i dokumentuju fotke na kojima vidimo našeg alfa mužjaka kako upražnjava ženama omiljene “viteške“ hobije: pucanje, plivanje, jahanje. Rekao bi svako: savršeni džentlmen – nežan i grub po potrebi.

Slika 511 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Podseća malo na Šerloka, zar ne?

Nosi kožne jakne, tamne sunčane naočari, vozi Harlija, barata oružjem – kao pravi akcioni heroj. Jednom prilikom ga je intervjuisala Naomi Kempbel (Naomi Campbell), te ne znamo kome od njih više zavidimo. Sa druge strane, optužuju ga da ima aferu sa najslavnijom ruskom gimnastičarkom današnjice, Alinom Kabaevom (Alyna Kabaeva). Sa treće, pre nekih mesec i po dana, početkom jeseni, iz svetskog modnog vrha stigle su špekulacije da se dragi nam Putin podvrgnuo, ni manje ni više nego plastičnoj hirurgiji. “Terete“ ga za protivmuževnu upotrebu kolagena, botoksa i kozmetičkih koktela kao i konzumiranje operacija na području bora i podočnjaka.

Slika 67 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Čak i alfa mužjaci moraju da se podmlade s vremena na vreme

Dakle, Vladimir Putin, čiji najveći modni dodaci jesu njegove ledene oči, varvarski šarm, oružje, konji i državnička odela, poklekao je pred XXI vekom. I šta sad da kažu sve njegove mahnite obožavateljke? Kako decu da mu rađaju?

Ja verujem u njih. Verujem da im nikakav botoks neće zasmetati. Kao objektivni posmatrač, zaključujem da Vladimir Putin svoj modni stil ne gradi u politici, već van nje. Možda je upravo zato jedan od najseksepilnijih političara sveta, iako nije lepotan. U njegovom ormanu, osim mnoštva uglađenosti i zvaničnosti, nalazi se i šačica avanturizma, onog staromodnog, i samo malko šerlokovske uglađenosti i elegancije. Verovatno nijedan drugi političar ne eksponira svoje hobije i interesovanja ovako javno. Bilo da na glavi ima šubaru ili na sebi kimono – Putin uvek izgleda smelo, pristupačno i muževno.

Kao neko ko ne obožava ovog sibirskog princa, mogu da zaključim da njegov sredovečni šarm ipak ne pali kod svih nas. No, kod mnogih itekako daje željene efekte. Njima je ovaj tekst i namenjen.

U svojoj seriji tekstova o modnim ikonama politike, htedoh da predstavim jednu koja to jeste ali mnogo više zbog onoga “kako nosi“ nego “šta nosi“. Stoga, drage putinofilke, ovaj tekst je za vas. Nadam se da ste uživale!

Slika 10 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Putin uvek izgleda smelo, pristupačno i muževno.

Slika 9 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Ledene oči, varvarski šarm

Slika 71 Vladimir Putin – Alfa mužjak političke scene

Jedan od najseksepilnijih političara sveta


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Editors choice