Sada smo u sezoni Bika, zemljanog znaka koja traje od 20. aprila do 20. maja. Veruje se da osobe koje su rođene u znaku Bika imaju smirujuću, čvrstu, zemljanu energiju; vole luksuz i zrače kraljevskom aurom, ali im je ukorenjen osećaj udobnosti. Mogu biti tvrdoglavi kao što se može očekivati i ponekad pomalo zatvoreni, ali su pouzdani, odlični slušaoci i izuzetno su brižni. Na njih se svako može osloniti.

Bikom vlada Venera, očaravajuća planeta koja upravlja ljubavlju, lepotom i novcem. Venerin uticaj čini Bika najsenzualnijim zemljanim znakom u zodijaku. Istina je da bi u svom savršenom svetu Bikovi proveli ceo dan kupajući se u kadi prepunoj eteričnih ulja.

Istovremeno, ovi zemaljani znaci poznaju vrednost novca. Bikovi se ne plaše da zasuku rukave i naporno rade da bi ga zaradili. Ambiciozni su, fokusirani, otporni i osećaju se najsigurnije kad novac stavljaju na štedni račun.

Poznate ličnosti koje su rođene u znaku Bika su, između ostalih, kraljica Elizabeth II, Megan Fox, Cher, Billy Joel, Stevie Wonder, David Byrne, Adele, Lizzo i Janet Jackson. Predstavljamo vam…

Vodič za Bikove u kom možete pronaći inspiraciju kada ne znate šta da čitate, gledate i oblačite…

Knjiga: The Garden of Broken Things

Bikovi obožavaju da se sklupčaju u krevetu i da satima čitaju dobru knjigu – u kojoj bi prvenstveno trebalo da se nađu teme poput hrane, ali Bikovi vole i kada se likovi opisuju do najsitnijih detalja, jer žele da iskuse i prožive živote iz romana. Kada je u pitanju dokumentarna literatura, pisci o hrani i prirodi znaju kako da se povežu sa vašom požudom za životom.

Preporučujemo vam roman Francesce Momplaisir, književnice koju su uporedili sa Toni Morrison. Genevieve i njen sin tinejdžer Miles iz svog doma u Njujorku lete na Haiti, s namerom da posete njen dom iz detinjstva i da se ponovo povežu sa porodicom. Međutim, kad veliki zemljotres uništi grad po njihovom dolasku, oni moraju da zaborave sve druge brige i da se fokusiraju na opstanak.

Serija: Virgin River

Kako Bikovi vole rutinu i posvećeni su sopstvenoj udobnosti, trebalo bi da pogledaju seriju Virgin River. Lagana je, ali ne dozvolite da vas to zavara – možda deluje kao limunada, ali vam neće dosaditi.

Radnja prati Melindu “Mel” Monroe koja se javlja na oglas da radi kao babica i medicinska sestra u udaljenom gradu Virgin River u severnoj Kaliforniji. Mislila je da će to biti savršeno mesto za novi početak, koje će joj pomoći da zaboravi bolne uspomene, međutim, ubrzo otkriva da život u malom gradu nije tako jednostavan kao što je očekivala.

Film: Dune

Prvobitno je objavljen 1984. godine, a verzija o kojoj mi govorimo je premijerno prikazana 2021. godine. Radnja je smeštena u daleku budućnost i beleži sukob između rivalskih plemićkih porodica dok se bore za kontrolu nad pustinjskom planetom Arrakis, takođe poznatom kao Dune (Dina). Planeta je jedini izvor minerala pod nazivom začin, koja omogućava predviđanje budućnosti – od vitalnog je značaja za svemirska putovanja, što je čini najosnovnijom i najvrednijom robom u univerzumu.

Činjenica da je najmoćnija supstanca u univerzumu nešto organsko, začin koji se unosi u organizam za dobijanje moći kako bi se unapredile fizičke i mentalne sposobnosti će Bika privući  za ekran, kao i ideja o nasleđu i drevnim porodičnim linijama koje se bore za kontrolu nad univerzumom.

Pročitajte i: Modni horoskop za april 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Muzika: Senzualna plejlista

Budući da Bikovi vole udobnost, senzualnost i osećaj doma, sada je pravo vreme za uzemljenje. Svaki znak drugačije reaguje na godišnje doba na osnovu sopstvenih karakteristika, te je sad pravo vreme za stvaranje udobnosti i stabilnosti. To znači da bi muzika koju slušate trebalo da odgovara tom cilju, te je ovaj vodič za Bikove odličan način da pronađete muziku za sebe.

Autfit: Estetika prirode

Bikovi se posvećuju određenoj estetici, bez obzira na to da li je „u trendu“ ili ne. Vole da nose ono što im odgovara – bilo da je to određena silueta, print ili dizajn. Bikovi su prilagođeni modi, ali takođe favorizuju funkcionalnost. Umesto da budu u dizajnerskim komadima od glave do pete, više vole da nose odeću kojoj će dati lični pečat.

U njihovim ormanima se mogu pronaći ležerne, udobne, savitljive stvari. S obzirom na to da je njihova sezona u toku toplog perioda – između proleća i leta, prelazni komadi su obavezni. Razmislite o obimnim siluetama i lepršavim haljinama. Kao zemljani znak, Bik teži ka neutralnijim, zemljanim tonovima poput braon, bež, smaragdnozelene boje i sl. Ovo je povezano sa njihovim urođenim utemeljenim duhom što snažno utiče na komade za kojima posežu.

Ako vam se dopao naš Vodič za Bikove, pročitajte i: Vodič za Ovnove – šta da čitate, gledate i oblačite

Naslovna fotografija: pinterest.com/whowhatwear

Marija Gavrilović

Comments