Starenje kao takvo, a starenje kože lica pogotovo, ima lošu reputaciju i svi ga se pribojavamo. Međutim, da li si znala da većina znakova starenja kože nije predodređena genetikom? Istina je da su geni važni kada su pojava prvih bora, fleka, suvoća kože, itd, u pitanju, međutim koliko koža izgleda mladoliko ili ne – zavisi i direktno je povezano sa životnim stilom.

Klimatske promene i smog su faktori na koje ne možeš da utičeš, ali da li dovoljno spavaš, koliko tečnosti unosiš u organizam, kako se hraniš, da li si izložena štetnom uticaju sunčevih zraka, da li pušač ili ne –  su svi na spisku stvari koje možeš da promeniš, ali ti užurbani tempo života uglavnom ne dozvoljava da dobre odluke koje doneseš, održiš do kraja.

Baš zato ovde na scenu stupa važnost kvalitetne kozmetike i pravilne nege, koja nam puno može pomoći da zadržimo mladoliki izgled kože. Nekoliko malih koraka koje ćeš dodati svojoj beauty rutini je sve što je potrebno kako bi sprečila i ublažila znakove neizbežnog starenja kože.

Počnimo od čišćenja kože…

Uklanjanje mrtvih ćelija održava kožu zdravom i omogućava joj da upije kvalitetne sastojke koje nanosiš kroz kozmetičke preparate. Ovo je važan korak u nezi koji nikako ne smeš da preskačeš. Bitno je da ne koristiš previše agresivan preparat, ali i pokrete prilikom čiščenja, kao i da barem jednom nedeljno radiš piling kože lica.

Anti-age nega – da li je vreme da je uvrstiš u svoju beauty rutinu?

Ovo je pitanje koje sebi postavljaju mnoge devojke i većina njih ne zna kada je pravi trenutak da se pozabave negom koja se specifično bori protiv prvih znakova starenja. Samim tim, smatraju da će anti-aging proizvode nabaviti u zrelijoj dobi, kada primete prve bore.

loreal skin Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Ipak, stručnjaci savetuju da je preventivna nega zapravo od izuzetne važnosti i da bi kvalitetne anti-aging proizvode trebali da počnemo da koristimo već u ranim tridesetim godinama.

Logično je. Pravilna nega kože započeta na vreme, odlaže znakove starenja i ublažava ih kada se i pojave, jer koži pružaš potporu i pomoć da proizvodi kolagen u potrebim količinama i duže održi elastičnost.

Tajna je u tome kako se ophodiš prema površinskom sloju kože…

Možda ti ne deluje tako, ali tvoja koža je stalno “u akciji”. Drugim rečima, površinski sloj kože deluje kao barijera i tu je da zaustavi sve negativne faktore: UV zrake, spoljne zagađivače, bakterije i toksične hemikalije. Ako ta barijera funkcioniše dobro, tvoja koža će biti hidrirana i fleksibilna, što rezultira blistavom kožom i tenom. S druge strane, tanak ili oštećen površinski sloj kože sklon je crvenilu i iritacijama. Ova “barijera” kože slabi sa godinama, tako da je njeno očuvanje ključno za umanjivanje znakova dugotrajnog starenja.

Zato moraš koristiti kvalitetnu kremu…

Šta podrazumevamo pod kvalitetna krema? Ne nužno onu koja je najskuplja i koja obećava “čuda” preko noći. Govorimo o kremi protiv bora i drugih spoljnih faktora koja daje sve bolje rezultate iz dana u dan, iz meseca u mesec. Pre svega, potrebno ti je strpljenje i istrajnost, ma koliko bila umorna kada dođeš kući, a na tom istom, prvom mestu, potrebna ti je i krema sa kvalitetnim sastojcima koji su pažljivo odabrani i čije su efekte ispitali priznati stručnjaci koji u svaki proizvod unose godine istraživanja.

1 1 1 Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Koji sastojci su bitni?

Sigurno si već čula za hijaluronsku kiselinu koja je izuzetno važna za lep izgled kože. Ova prirodna supstanca se već nalazi u našoj koži, a ima ulogu u njenoj hidrataciji i regeneraciji, te proizvodi s ovim sastojkom pomažu koži da vrati i održi tonus, i izgleda mlađe i zategnutije.

1 1 Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Pro-Xylane™ je  još je jedan poznat i delotvoran sastojak u borbi protiv bora, a dnevna i noćna L’Oreal Revitalift Laser Renew krema, ga sadrži u najvećem procentu do sada.

Comments