Ovan je prvi znak u zodijaku, te njegovo prisustvo uglavnom označava početak energičnih i burnih dešavanja. Svako ko ima bar jednog Ovna u svom okruženju zna da se radi o tvrdoglavoj osobi koju retko šta može da zaustavi. Bez obzira na godine, ovaj znak poseduje mladalačku snagu i energiju.

Osobe rođene u ovom vatrenom znaku su stalno željne akcije, vole da se kreću i večito su u brzini. Zahvaljujući vladajućoj planeti, Marsu, ovaj znak je jedan od najaktivnijih. Simbolika Ovna ukazuje na snagu ovog znaka kao pravog pobednika univerzuma. Predodređeni su da se ističu kroz traženje odgovora na lična i metafizička pitanja. Krasi ih hrabrost i retko se plaše pokušaja i rizika.

Ovan vlada glavom te je njegovoj prirodi da zaštiti misli, možda i više nego drugi znaci. Vatreni Ovan tako može na jednostavan način da pređe iz sfere misli na konkretnu akciju, što ga čini odličnim inicijatorom koji uči da usmeri svoju energiju na najproduktivniji način.

Mars utiče na njegove odlične organizacione sposobnosti, pa ćete retko sresti Ovna koji ne voli da završava više stvari odjednom. Izazovi se uvećavaju kad su Ovnovi nestrpljivi, te znaju da budu agresivni i da bez potrebe iskaljuju bes na drugima. Zbog toga, mogli bi da se pozabave određenim tehnikama za smanjenje stresa, jer bi za njih to bilo vrlo korisno. Zato u nastavku donosimo vodič za Ovnove – knjigu, seriju, film, muziku, ali i autfit koji će biti i više nego korisni. Po potrebi, predlozi će biti ili aktivatori ili smiraj vatrene energije Ovna.

Knjiga: Girls Burn Brighter – Shobha Rao

Knjige koje najviše odgovaraju senzibilitetu Ovna prate temu spontanosti, avanture i uzbuđenja. Radnja knjige predstavlja živote dveju devojaka. Savitha i Poornima su jake mlade žene koje su bore sa raznim životnim iskustvima. One nalaze utehu jedna u drugoj dok se bore sa siromaštvom i sudbinama koje su im drugi odredili. Kad se razdvoje, čine sve što je u njihovoj moći da se ponovo spoje. Girls Burn Brighter nas inspiriše nadom poput požara koji se ne može ugasiti. Teže je štivo, ali otpor i optimizam koji se prožimaju kroz celu knjigu savršeno odgovaraju sezoni Ovna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@bookslikefun)

Serija: Parks and Recreation

Parks and Recreation je idealna serija za ovaj znak. Radnja prati grupu prijatelja koji zajedno rade u državnoj firmi u malom gradu. Likovi uvek isprobaju nove stvari i izazove, te će Ovnovima ovo posebno biti zanimljivo. Park and Recs je puna humora i bezbrižnih trenutaka, ali se bavi i ozbiljnim temama. Ovnovi će ceniti iskrenost i spremnost likova da se zauzmu za ono u šta veruju.

Pročitajte i: Modni horoskop za april 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Film: Twenty Feet From Stardom

Kako znaju da brzo izgube interesovanje, teže ka filmovima koji ih drže u fokusu i imaju brzu radnju od samog starta. Ovnovi vole i istinite priče, a s obzirom na to da su mnogi od njih ekstroverti, uživaju u Holivudu i zanimljivo im je da istražuju samu industruju, iako sami ne žele da budu njen deo. Veliki su ljubitelji muzike, te će dokumentarni film Twenty Feet From Stardom držati njihovu pažnju do poslednje scene.

Muzika: Vatrena plejlista

Muziku koja inspiriše Ovna uglavnom krase jaki i žestoki bitovi koji podižu raspoloženje. Kako su pokretači svega, takva je i njihova muzika koja mami ka podijumu za igru. Predstavljamo plejlistu koju će Ovnovi voleti, a savršena je i za trenutke kad osetite pad energije jer će vam dati potrebnu pozitivnost.

Autfit: Casual

Ovnovi vole minimalne i smele modne komade koji izgledaju kao da su se pomalo potrudili oko celokupnog autfita. Kako je ovaj znak uvek u pokretu, potreban mu je izgled koji se lako kombinuje i koji je udoban. Čiste linije i oštri detalji, ali i crvena boja su glavni zaštitni znak Ovna. Iako vole markiranu odeću, radije će se okrenuti manje poznatim dizajnerima i kreacijama, jer izbegavaju da kopiraju tuđi stil. Najbolji autfiti za Ovna su jednostavni, ali bar jedan komad odeće krasi statement komad smele boje ili na sebi imaju detalj zbog kog se svi okreću za njima. Najbolji primer autfita vam mogu doneti dame koje su rođene u ovom znaku – Lady Gaga i Sarah Jessica Parker.

Pročitajte još i: Koja ste mačka prema svom horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/thestylestalkercom

Marija Garilović

Comments