Sunce je ušlo u vodeni znak Škorpije, čija je priroda strastvena i ponekad impulsivna, ali je istovremeno odlikovana mističnošću i senzualnošću. Vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka je Pluton, koji predstavlja snagu prošlog života, što objašnjava zašto su Škorpije tajnovite i u konstantnoj potrebi za nečim dubljim i skrivenim oko sebe (i u sebi). Pripadnici ovog vodenog znaka rođeni su između 23. oktobra i 21. novembra, a poznati su po tome što što su odvažni, neustrašivi, zamišljeni i u određenoj meri – mračni.

Iako svačije lične karakteristike zavise od brojnih životnih faktora, ipak postoje pojedine zajedničke osobine svih Škorpija – iz kojih možemo da pretpostavimo koji su njihovi potencijalni hobiji i interesovanja. Predstavljamo vam:

Vodič za Škorpije 2023: Šta da čitate, gledate i oblačite

Knjiga: Kum, Mario Puzo

Svetski poznato remek-delo Marija Puza važi za klasik i kultno književno i kinematografsko ostvarenje. Roman predstavlja bestseler New York Timesa još od 1969. godine, a nakon što je prenesen na filmsko platno – osvojio je 11 Oskara.

Priča počinje u Njujorku 1946. godine i prati don Vita Korleonea, porodičnog čoveka, ostarelog sicilijanskog mafijaša i vođu Cosa nostre. Iako je kriminalac, glavni lik uživa veliko poštovanje kod čitalaca, koji se poistovećuju sa njegovim naizgled pravednim principima i vrednostima.

Likovi su kompleksno i slojevito opisani i neočekivano slični svakome od nas. Američko podzemlje je slikovito dočarano, te ova knjiga važi za jedan od najpreciznijih prikaza ovog istorijskog perioda. Ukoliko želite da čitate klasik koji će vas naterati da se zamislite i sagledate situaciju iz više različitih uglova (i, naravno, ako ste ljubitelj priča o mafiji), kultni roman Kum je izbor za vas!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saee Motling (@highearts)

Serija: The Last of Us

Popularna serija je zasnovana na video-igri, a brojni preokreti i uzbudljivi događaji u svetu opustošenom pandemijom izazvanom gljivicom kordiceps – definitivno će zadovoljiti ukus misterioznih Škorpija koje su u večnoj potrazi za avanturom. Pomenuta gljiva svoje domaćine pretvara u nasilna stvorenja nalik zombijima, čiji je jedini cilj da dalje šire zarazu. Pedro Pascal tumači ulogu Joela, krijumčara koji je na misiji da spasi devojčicu Ellie u svetu gde opasnost vreba na svakom koraku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Last of Us (@thelastofus)

Pesma: TK421, Lenny Kravitz

Kada govorimo o numeri i, pre svega, muzičkom spotu koji istinski odražava slobodarsku prirodu Škorpije, ne možemo da ne pomenemo novi singl Lennyja Kravitza. Naime, u videu koji prikazuje Lennyjevu jutarnju rutinu, kao i njegovo isklesano obnaženo telo, možemo da vidimo pevača kako bezbrižno i senzualno pleše u svom apartmanu i istovremeno zavodi publiku. Sa seksi i provokativnim tekstom: Come on baby, get 421 (421), can you feel it, my TK421?, 59-godišnja zvezda omamljuje gledaoce i tera ih na upuštanje u avanturu, ali i razmišljanje o sebi (iako je Lennyjevo Sunce u Blizancima, složićemo se da ovaj spoj savršeno opisuje duh Škorpije).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

Film: The Edge of Seventeen

The Edge of Seventeen je priča o Nadine, neshvaćenoj autsajderki, koja se u svojoj školi suočava sa usamljenošću i manjkom prijatelja. Njen promenljiv odnos sa najboljom drugaricom je tera da podršku potraži kod svog profesora. Fabulu prati niz događaja sa kojima svako ko prolazi ili je prošao kroz tinejdžerske godine – može da se poveže. Topla teen drama stavlja akcenat na diskusiju o samoprihvatanju i idealna je za zamišljene Škorpije koje neretko vode kompleksne unutrašnje borbe o kojima (uglavnom) ne pričaju nikome.

Autfit za visoko samopouzdanje

Škorpijina strastvena priroda se najživopisnije odražava u njenim modnim izborima, koji zasigurno privlače pažnju i postavljaju trendove. Pripadnici ovog vatrenog znaka nisu poznati po tome da pomno prate pravila, već da ih postavljaju. Intenzivna Škorpija duboko oseća modne detalje, pa pažnju posvećuje i najmanjim sitnicama. Najbolje joj pristaje statement nakit, ukrasi za kosu, ali i minimalističke tetovaže. Njena senzualnost je najupečatljivija u vatrenoj crvenoj haljini, poput ovih koje nose trendseterka Hailey Bieber i glumica Margot Robbie, a najefektniji rezultat dobiće ukoliko haljinu spoje sa neustrašivim i šik kitten štiklama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jull wilde (@juliannawilde)

Pročitajte i ovo: Tri znaka zodijaka koji se lako mogu naći u ljubavnom trouglu

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments