Vage su najmirniji znak zodijaka. One su smerne, nije ih lako naljutiti, odmerene i mudre, žele svet bez nepravde, svet koji će biti u harmoniji. Nijedan znak vas neće toliko smiriti, niti ćete i kod koga videti tako jedinstven spoj šarma, inteligencije, iskrenosti i nenametljivosti. Najbolja rečenica kojom bi se opisale Vage jeste tiha voda, breg roni, iako su introvertne, i te kako znaju šta hoće i kako da dotle dođu. Proračunate su, ali znaju kada da preuzmu iskalkulisane rizike, zato su odlične vođe.

Obožavaju da su u društvu onih koji im prijaju, te su im prijateljstva od izuzetne važnosti u životu. Jednostavne su za saradnju, ponekad kritikovane da previše udovoljavaju drugima. Mogu imati problema sa postavljanjem granica u mladosti, ali nauče svoje lekciju, pa to prevaziđu.

Vole da stvari dovode u red i da u svemu nalaze balans, imaju dar da vide lepotu u svetu oko sebe – zato su delom i umetničke duše. Zapravo, predstavljaju pravu harmoniju između proračunatog logičara i kreativca. Vage su zaista posebne, zato je ovaj vodič o tome šta slušaju, čitaju, gledaju i koje aktivnosti vole, odličan ako želite da osetite njihovu energiju.

Pročitajte i ovo: Šta svakom horoskopskom znaku donosi retrogradni Merkur u septembru

Knjiga: Mornar koji je izneverio more – Jukio Mišima

Vage su neretko alternativne, zato nije čudno što biraju pomalo neobične knjige. Jukio Mišima je japanski autor, koji u svojoj knjizi Mornar koji je izneverio more govori o razlici između starih i novih vrednosti posleratnog Japana. Radnja prati tri lika: Noboru je dečak koji simbolizuje vrednosti starog Japana i samurajsku tradiciju, Rjudi je brodski oficir i simbolizuje snagu duha i visokih moralnih vrednosti, a dečakova majka Fusako je simbol za moderni Japan i njegovu okrenutost ka zapadnjačkim vrednostima. Roman predstavlja piščevu unutrašnju borbu između istoka i zapada. Pisac je tri puta bio nominovan za Nobelovu nagradu, tako da preporučujemo da mu date šansu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tammy (@hinda.sherwood)

Film: The Witch

Vagama se vrlo često dopadaju horor filmovi, oseti se kod njih witchy vibe i priprema za Noć veštica. One su dominantan znak u oktobru, što je definitivno najbolji mesec za gledanje horor filmova. Zato preporučujemo The Witch. 

Ovde nema krvavih scena i “klanja”, već je film napet od početka do kraja i to je pravi horor, da vas drži sve vreme u strahu i samim tim je svaka scena strašna bez ijednog jump scarea. U pitanju je porodica koja se preselila u izolovani deo države u kom se dešavaju čudne stvari, a niko ne zna koji je njihov uzrok.

Pročitajte i ovo: Nedeljni horoskop: 30. septembar – 6. oktobar

Šta da slušate?

Vazdušni znakovi obično nisu preterano romantični, ali pošto Vagama vlada Venera (planeta ljubavi), one imaju svoju romantičnu stranu koju uglavnom čuvaju za sebe. Zato preporučujemo da poslušate ovu plejlistu napravljenu specijalno za Vage, kako biste osetili njihovu mirnu energiju.

Šta da nosite?

Vagama je oblačenje od velike važnosti. Vole da izgledaju uredno i imaju vrlo specifičan stil. Vole da izgledaju ozbiljno, nose sakoe, pantalone, cipele, košulje, suknje i haljine. Zapravo, nije ih toliko teško prepoznati na ulici, jer nose neutralne i savršeno uklopljene boje.

Makeup – clean girl 

Jedna Vaga nikad neće biti previše našminkana koja god prilika da je u pitanju. Odmerena je i drži se svojih navika što se tiče šminkanja. Važno joj je da izgleda uredno i zato je clean girl esthetic pravi način šminkanja za nju:

Pročitajte i ovo: Zašto i dalje ismevamo ljude koji veruju u horoskop?

Nokti – neutralne boje

Što se tiče noktiju, Vage neće previše eksperimentisati. Uglavnom se drže jednobojnog manikira u neutralnim bojama kao što je bež, to se poprilično uklapa sa njihovom estetikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨ (@ewelinaszwabax)

Aktivnosti za Vage

Kupovina luksuznog donjeg veša: Vage vole delikatne, nežne materijale, zato im je od velike važnosti da imaju kvalitetan donji veš. Odvedite ih u prodavnici luksuznog donjeg veša i osećaće se kao dete u prodavnici slatkiša. Ako niste Vaga, a želite da osetite njenu energiju, počastite sebe novim donjim vešom, videćete da će vam odmah porasti samopouzdanje.

Poseta umeničkom muzeju: Ako obilaze novo mesto, gotovo je izvesno da će Vage zakazati posetu u barem jednom muzeju. Mirna šetnja muzejom je za njih izuzetno smirujuća. Takođe, imaju priliku da oplemene svoje znanje o omiljenim umetnicima.

Naslovna fotografija: instagram.com/lesparisiennesdumonde

Jovana Petković

Comments