Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Povratak sebi je onaj osećaj kao kad ste došli kući, posle dugog i zamornog putovanja, na kome ništa nije išlo po planu i sve vreme ste se kajali što ste uopšte i krenuli. Ali, izgleda da najveći broj ljudi preduzima to putovanje i odlazi od sebe, da bi na nekoj tački najzad započeo povratak. Izgleda da vrlo malo nas ima odgovarajuća uputstva (ili sreće), da na samom startu povede sebe na taj put i da svaki trenutak provodi u svom društvu i da, što više ide napred, sve je bliskiji i sličniji sebi.

Dakle, uglavnom nam je teško da pronađemo sebe i sjedinimo se sa sobom, da prihvatamo i volimo sebe, jer nismo upućeni da to činimo – okrenuti smo traženju ljubavi od drugih, kao da voleti sebe nije prirodno i prioritetno. Zato prvo što treba da učinite na putu povratka sebi, jeste da rešite da volite sebe, kao što volite druge i da dobro razmislite šta to znači. Najviše volite one koje najbolje poznajete – to što znate sve njihove slabosti i mane, ne sprečava i ne umanjuje vaša osećanja, nego produbljuje vaše razumevanje i prihvatanje. Isto tako duboko treba da upoznate sebe, da biste pružili sebi isto takvo razumevanje i prihvatanje.

View this post on Instagram

Favourite hour 🌙

A post shared by Zarayna F. (@zaraynaf) on

Oprostite sebi što ste uhvaćeni u sopstvene zamke

Osvrnite se na sve ono neprijatno, čega ne želite da se prisećate – na sve greške koje ste napravili, loše odluke, koje su vas dovele do bolnih ishoda, na sva ona “samo da nisam…” i “da sam tada…” i shvatite da niste namerno nanosili bol sebi i drugima, nego niste znali bolje u tom trenutku. Morali ste tako, jer niste umeli drugačije – osvestite to kako se loše osećate zbog toga, kako verujete da niste dovoljno dobri i da ne zaslužujete to što želite. Suočite se sa onim delovima sebe kojih se stidite i plašite i koje odsecate od svoje sveukupnosti. A zatim rešite da oprostite sebi što ste uhvaćeni u te zamke, što tako mislite i osećate. Opraštanje je kompleksan proces, ali jednom kada shvatite da je neophodno i da je potrebno da prihvatite sve ono što postoji u vama, biće vam lakše i ići će vam bolje. Uspećete u nekom trenutku, prestaćete da osuđujete sebe i da presuđujete sebi odsecanjem onoga što vam deluje neprihvatljivo. Opraštanje je način da neprihvatljivo transformišete u prihvatljivo, a prihvatanje je ljubav.

Editors choice