5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/2

Postoji mnogo različitih načina, nijansi i nivoa na kojima doživljavamo emotivno angažovanje, a sve to spada u pojam ljubavi. Ponekad je ljubav zabavna i uzbudljiva, ponekad je bolna, ponekad je navika…

Nova ljubav

Fascinacija i atrakcija – možda i ne znamo da se zaljubljujemo, možda se ništa i ne dešava, ali sve u vezi sa osobom koja nam se sviđa je tako uzbudljivo i privlačno. Osećanja su površna, ali mi i ne tražimo ništa više i zadovoljni smo što smo tako puni života i ništa nas ne mrzi. Oh, najzad jedan dobar period, dešava se nešto zabavno u mom životu – to je ono što govorimo sebi, izbegavajući da upotrebimo pojmove kao što su sviđanje, privlačnost, zaljubljivanje. Nema tu ničeg ozbiljnog i to ne može da traje – govorimo sebi čak i kad se upletemo u novi odnos, koji nam je i dalje uzbudljiv i zanimljiv. To su slatka osećanja i ne želimo da prođu, a negde znamo da će proći čak i brže nego što strahujemo. Ostajemo na površini i nastojimo da uživamo – dok traje.

View this post on Instagram

@peytonlist + @cameronmonaghan ❤️❤️❤️

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Rutinska ljubav

Kad se pomene rutina, odmah pomislimo na dosadu i učmalost, ali rutina je dobra – to znači udobnost duge veze, opuštenost i osećanje slobode uz osobu koja nam je bliska i u koju imamo poverenja, zajedničke navike koje volimo. Stvari su jednostavne i to je takvo olakšanje – nema cimanja, iluzornih očekivanja, razočaranja – tu ste jedno za drugo i to je ta vrsta ljubavi. Ona istrajava.

Idealizacija

Doživljavate nekog kao posebnu osobu, zbog nečega vam je intrigantna i neodoljiva i imate veoma strastvena osećanja. Zamišljate je kraj sebe i nju u svom životu i čeznete. Ali ako ona uđe u vaš život, ako uspete da joj se približite i sa njom se zbližite, otkrivate da ste bili u zabludi i idealizovali je. Ta osoba uopšte nije ono što ste zamišljali, a vaše zamisli su bile tako uzbudljive i ispunjavajuće, da realna osoba (iako je možda sasvim ok) nema realnih šansi kod vas – ona ne može u vašim očima ni da se uporedi sa idejom koju ste imali o njoj.

Editors choice