Zorica Dukovski

Ćeraćemo se mi još

Jao ode kosa.

Tačno sam znala da će biti neki make over. Iskreno, nadala sam se nekom profesionalnom šminkanju čisto da vidim kako bi mi stajalo, ali dobro, šta sad. Samo da me ne ošišaju. Kako ću posle s kratkom kosom da budem srpska Michelle Lewin?! Mislim, to – ne nikako.

Nisam neki fan frizura, lakova za kosu, gelova itd. Dobar profesionalni fen i redovno skraćivanje krajeva, uz dobro pakovanje za kosu i obavezno dubinsko kondicioniranje (znate ono, s kesom na glavi pa dva peškira, izgledate k’o neuspeli kostim za Halloween na temu „Maharadža“), and that’s it. I da, morate da ubodete boju kose koja vam stoji.

Joj samo da me ne ošišaju. Ili da me ne ofarbaju u crvenu, jao majko mila.
Dok sam tako vodila unutrašnji polilog (jer u mojoj glavi retko se oglašava samo jedan glas), nabacila sam na sebe prvo što sam izvukla iz ormara i otrčala dole u lobi da se svi okupimo i krenemo. Došli smo u instistut lepote „Diktat“.
Jebote.

Pa ovo je raj! Koliko preparata za negu kose, molim Vas sahranite me ovde, hvala unapred. Jao vidi imaju i ovo… A za šta ovo služi? Jel ovo za krajeve? A jel mogu i ja da se šišnem malo? Bar pakovanje da dobijem? Smiri se Zorice, kamere.

Rekli su nam da izađemo u dvorište iza salona, gde nas čeka poznati frizer Bojan Repaja. Neka trema me uvatila. Malo, ništa strašno. Usledio je odabir pet devojaka – ti, ti ne, hmm… ti, ti obavezno, ti… ne, čekaj, ipak ti… Kod mene se dvoumio ali me je ipak izabrao. Ode kosa. A jebiga sta sad, nek ide život.
„Vas pet ste slobodne.“, obratio nam se Bojan.

A!? Čekaj, šta? Ne kapiram. Malo drama i neizvesnost, a? Pa lepo. A to što sam dobila mini srčku nema veze. A zašto se ja ne radujem? Sačuvala sam grivu, a Boga mi i dobila kompliment: Ako takav stručnjak smatra da mojoj kosi nije potrebna promena, pa hvala na komplimentu.

Žao mi malo onog pakovanja, izgleda.

Dok se ostalih pet devojaka vratilo u salon na tu čuvenu promenu frizure, mi „izabrane“ smo s nestrpljenjem očekivale ishod (malo smo gvirile ali psst). Ne brinite, nismo ni mi bile pošteđene – devojka sa kapom, koju smo zatekli u salonu, bila je stilistikinja Vanja Pantin, i njen zadatak je bio da oceni naš stajling.
Haha, stajling. A ja se natrontala ko međed, plus nisam ni gledala šta oblačim. E Zoko, Zoko. Da je došla Nada Macura odmah bih pobedila, ovako mogu da očekujem samo komentare tipa „baš si se brzo vratila iz prodavnice, jel pojeftinio hleb?“

Pa da, tačno kako sam i rekla. Moj celokupni izgled je ocenjen kao „običan“, što i jeste realan epitet. „Kao da si otišla na fakultet.“ Bar niko nije pominjao hleb.
To veče dosta sam razmišljala. Moraću da se prilagodim – non stop našminkana i namontirana. S obzirom na to da smatram da je važnije imati negovanu kožu i lep ten nego plavu ili ljubičastu senku, da je važnije imati negovanu kosu nego neku ludu, modernu frizuru, da odeća ne treba da nosi vas nego vi nju i da je najbolji komad nakita parfem, neće to biti samo prilagođavanje već potpuno odstupanje od onoga šta ja smatram da je lepo, privlačno i, jednom rečju, odstupanje od onoga što sam ja. Ali, za moju proračunatost zaslužan je mesec u Blizancima (koga ovom prilikom i pozdravljam), tako da – što se mora nije teško.

Ćeraćemo se mi još.

Zorica Dukovski

Zorica Dukovski

Podeli
Komentari
Slične vesti
marija-pribic1
Prvi post
snjezana sucur
It’s makeup time
Wannabe-blogger-show-3
Wannabe Blogger Reality Show: Šta je garderoba rekla o stilu učesnica