Zorica Dukovski 1

Prohujalo s normkorom

Šta li ćemo danas raditi, pitala sam se dok sam trčala na sedmi sprat na doručak. Valjda ima još mafina… Napolju sivo nebo, vetar. Usrana jesen, sreća pa smo unutra.
Jela sam i otrčala dole da se dovedem u red. I dalje sam bila pod utiskom jučerašnjeg zadatka tako da je detaljno šminkanje bilo nezaobilazno. Danas malo ekperimentišemo sa bojama (da, plava senka za mene je eksperimentisanje)… Čekajte, opet neko kuca.

Rekli su nam da požurimo i da siđemo na prvi sprat. Sve smo se poređale u vrstu k’o na fizičkom u trećem osnovne. Raspada mi se pokušaj frizure, ne može od mene dama da bude pa to ti je. Dok sam merkala gomilu odeće koja nas je okruživala sa svih strana (jel ono moj beli pojas?), otvorila su se vrata.

„Ajde devojke, skupite se, krećemo!“

Au. Biće danas zajebano. Prvo, sam zadatak – obucite se na temu „normcore“ i „glam rock“ – neće biti lako izvesti bez guglanja. Ajd ovaj glem rok još i nekako. Drugo, imamo pravo da se obučemo samo u odeću koju vidimo ispred sebe – deo je obezbedila kompanija Fashion&Friends, a deo su naši komadi odeće.
Kad su nam uopšte uzeli odeću? Moram ubuduće brže da doručkujem.

Ali, to nije sve – imamo samo pet minuta da ugrabimo šta stignemo. Ali ni to nije sve – idemo na krov da snimamo. E pa Zoko u’vatila si se u kolo, sad igraj ko ti kriv, pazi samo da te vetar ne oduva. Šalu na stranu, zanimljivi zadaci, da nešto i naučimo, ali brate to grabljenje za stvari mi se nikako ne sviđa. Ne mogu da se guram po cenu da budem najgora, nekako ne ide. Zato sam i ostala sa jednom haljinom za glem rok, naravno (što kaže Bukovski, „If you let them kill you, they will“), al’ nema veze, sve je to život.

Pre svega toga, u goste nam je došla Zorannah. Malo da nas posavetuje o blogovanju, kako da se slikamo, koji fotoaparat da kupimo, kako da poziramo… Sve u svemu, korisni saveti, osim naravno pitanja broja slika na postu – od deset do dvadeset jelte – što je po mom mišljenju besmisleno, naročito danas kada ljude mrzi da otvore i jednu sliku a kamoli da idu na blog pa tamo gledaju čitav foto sešn. Kao što ste već verovatno primetili, nisam fan ustaljenih nepisanih pravila, tako da u slučaju blogovanja smatram da je poenta slika da vaši pratioci vide ono što radite, dakle nekoliko slika će sasvim lepo odraditi posao. I ne morate biti pored šimšira i čempresa, ljude zanima to što ste obukli a ne kakvu floru i faunu gajite u svojoj okolini.

No dobro.

Saznala sam, doduše kad su kamere bile ugašene i kada nije bilo nikoga od ostalih devojaka u blizini, da je urednica Grazie, Lara, pohvalila misteriozni beli pojas sa resama, but… that’s none of my business.

Zorica Dukovski 2

Zorica Dukovski

Podeli
Komentari
Slične vesti
ana maksimovic
Zima, zima, e pa št… Vratite mi samo mobilni!
IMG_2336
Konačno pravo iznenađenje -MAKE UP
nina peric
Početak zanimljive avanture