Katarina Nešić

Šta znači biti blogerka u Srbiji?

Kako su dani prolazili, tako je i danonoćno snimanje išlo svojim tokom. Jedno od najuzbudljivih snimanja je bilo iznenađenje i dva modna izazovna zadatka koji smo dobili. Pre nego što prenesem svoje utiske, moram napomenuti: Kao mala uvek sam kupovala tonu modnih magazina, zamišljajući da jednom radim u tom svetu. Danas mogu slobodno reći da mogu da napravim kuću od tih istihh magazina.

Poznatog stalnog žirija Petra Janoševića sam upoznala, ali pored njega je stajala jedna mlada dama Lara Milanović koja je urednica modnog magazina Grazia. Bila mi je čast što sam je upoznala. Izuzetno mi se dopao njen stil i energija. Delovala je tako prijatno prema nama i mamila mi je osmeh dok sam je slušala.

IMG_0022

Dobile smo modne zadatke “Normcore” i “Glam-Rock” za koje smo morali u roku od 5 minuta da uzmemeo garderobu. U tom trenutku usledila je ludnica. Devojke su grabile za garderobu i nakit, to je bilo blago onom ko uzme šta je želeo. Ja sam od prvog trenutka znala da će bela Diesel haljina od čipke biti moja, tako je i bilo. U tu haljinu sam se na prvi pogled zaljubila.

Izborila sam se da uzmem sve što sam želela, ali da li je to bilo adekvatno za dati zadatak? Videću u sledećem ocenjivanju. Posle tog užurbanog dela snimanja, usledilo je divno iznenađenje. Došla je naša divna i napoznatija modna blogerka Zorana Jovanović. Bilo mi je izuzetno draga zbog njenog dolaska. Redovno je pratim, a posebno gledam njene vlogove koji mi ulepšaju dan.

Zorana je jedna kulturna, prirodna i divna devojka koja je strpljivo odgovarala na sva naša blogerska pitanja. Pažljivo nas je slušala i savetovala. Održala nam je kratak čas na temu: Sta znači biti blogerka, a posebno blogerka u Srbiji?

IMG_0017

Koliko je tu dobrih i loših strana u tom poslu. Prvo posao blogera je nepostojaći posao u Srbiji. Plata nije fiksna, a dolazi jako sporo i varijabilna je. Moraš uvek biti inovativan u modnim kombinacijama i voditi računa o lokacijama za slikanje. Ima toliko posla iza objektiva, jer blogerski posao je full-time job za nekog ko to radi odlično zna.

Danas su blogeri u svetu, jako uticajni a posebno u svetu mode. Blogerke danas diktiraju trendove, sede u prvi redovima na revijama, sarađuju sa poznatim dizajnerima i raznim brendovima. Prosto živimo u svetu gde samo kvalitetnom reklamom možeš kupiti proizvod. Moje blogerkso iskustvo me je naučilo da budem jako uporna i istrajna. Čovek treba da voli ono što radi i da čvrsto veruje da će uspeti. Takođe to je jedna velika poruka za sve buduće blogere koji ovo čitaju.

Podeli
Komentari
Slične vesti
Wannabe blogger show-22
Wannabe Blogger Reality Show: Večeras izlazi 12. epizoda!
ana parcetic1
Kako sam zakasnila na okupljanje
Wannabe blogger show-6
Wannabe Blogger Reality Show – NAJAVA!