IMG_0051

Umetnost šminkanja

Haotično spremanje i kombinovanje raznih odevnih kombinacija s devojkama je potrajalo. Naravno to je dovelo do kašnjenja kod poznatog šminkera Dragana Vurdelje. Mislim da je to bio jedan od onih dana kada pojma nemaš šta da obučeš zbog haosa koji je vladao u hotelu.

Devojke su samo izlazile i ulazile iz sobe u sobu, svaka je uzimala šta joj je trebalo od garderobe do nakita. Prava modna ludnica za 10 devojaka je bila i više nego normalna. Sve se to završilo i napokon smo svi krenuli.

1454682_357364374434778_5019564836333437399_n

Kada sam ušla u taksi usledilo je čuveno pitanje: Šta nas danas čeka? Stigle smo na mesto odredišta gde ćemo imati časove iz profesionalnog šminkanja. Ušao je Dragan Vurdelja koji je bio jako ljubazan i prijatan. Oduševila me je njegova energija i harizmatičnost. Znala sam da će biti neko ko će mi ostati u lepom sećanju.

I šminkanje napokon je počelo. Inače, ja sam devojka koja obožava da se šminka i koja stalno gleda profesionalne tutorijale o šminkanju. Pažljivo slušajući sam načula o trikovima kako da šminkom prekirijemo određene nedostatke na licu, kako je bitna podloga i obrve koje daju karakter licu.

20141119_144555

Posle završenog časa u kome sam uživala dobila sam zadatak da se našminkam za kampanju Dolce&Gabbana devojke. Počela sam da se šminkam po instrukcijama završenog časa. Najveći deo problema je bio da uredno stavim ajlajner koji je bio glavni deo šminkanja. Oko toga sam se malo pomučila, ali uspela sam da to izgleda kako treba. Tokom procesa šminkanja Dragan Vurdelja je pratio kako napreduje svaka devojka, a kada je došao do mene rekao je: Ah taj ajlajenr i nasmejao se.

Završile smo šminkanje sa vestima da nas sutra čeka dolazak žirija, a ja ću citirati Dragana Vurdelju koji je rekao: Šminkanje je umetnost boja. Mislim da je tako i sa modom.

Katarina Nešić

 

Podeli
Komentari
Slične vesti
Wannabe blogger show-59
Wannabe Blogger Reality Show: Šta mislite o “fake” odeći?
Dan je počeo radno 6
Dan je počeo radno
snjezana sucur
It’s makeup time