Zorica Dukovski (2a)

Uspeh je moguć

Nikada do sad nisam bila u feng shui hotelu. Nikada do sad nisam bila ni u čemu što je uređeno po feng shui principima, niti, iskreno, mnogo verujem u to. Kada su nam rekli da je Hotel 88 rooms jedini hotel na Balkanu koji je u potpunosti uređen u skladu sa feng shui-jem, pomislila sam – koga briga, mafini na doručku su do jaja, ostalo no me interesa.

Šta je uopšte feng shui? Pojam sam poznavala samo okvirno – neka kineska veština razmeštanja pokućstva kako bi energija bolje cirkulisala tipa spusti poklopac od wc šolje da ne ulazi negativna energija iz kanalizacije, svi će poginemo u negativnu energiju, brate mili.

Mada uvek spustim poklopac, za svaki slučaj.

Već posle par sati boravka u hotelu primetila sam promenu. Neku, nešto. Prvo, uhvatila sam sebe kako slažem odeću u ormar. Ej, ja i red! Ja, kojoj je ormar sve osim ormara, kojoj veći haos od haosa u sobi vlada jedino u glavi, ja, koja večito kasnim jer ne znam gde mi se šta nalazi, gledam samu sebe kako uredno slažem majice na jednu policu, haljine i suknje na drugu.

Da.

Osećala sam se smireno, rekla bih. Mada ta smirenost se više odnosila na verbalni segment koji je kod mene inače potpuno nekontrolisan, a sada Zoka mudro ćuti i posmatra. Nisam osoba koja ima običaj da ćuti (naročito ne mudro), glavni predmet posmatranja mi je pretežno ogledalo, ali nisam ni osoba koja slaže odeću pa Bože moj.

Feng shui a? Ne znam. Iskreno baš ma zanima kako li ću sebe iznenaditi narednih dana.

Dok sam tako meditirala, razmišljala sam i o onome što nam je rekao Istok Pavlović na predavanju. Predavanje me je oduševilo do te mere da sam poželela da sam na masteru na Megatrendu (da toliko). Otkrio nam je da nije sve onako kako to izgleda nama smrtnicima, i da iza svačijeg uspeha stoji veliki trud, dobra strategija i znanje. Dobro, i malo sreće, mora i to jebiga.

Uspeh je moguć.

Srčem zeleni čaj, jedem plazmu. Nije loš ovaj feng shui.

Zorica Dukovski (2) Zorica Dukovski (1)

Zorica Dukovski

Podeli
Komentari
Slične vesti
Wannabe blogger show-11
Wannabe Blogger Reality Show – 3. epizoda (1. deo)
Wannabe blogger show-19
Wannabe Blogger Reality Show: Večeras nova epizoda!
katarina nas
Za koji stil sam se odlučila