ana parcetic

Volim feng šui

Spava mi se, baš mi se spava. Dobijamo nekakve smernice povodom šoua, nakon toga razilazimo se, međutim ne za dugo. Imamo pauzu svega sat vremena. Koristim je maksimalno produktivno, pijem kratki espreso sa malo hladnog mleka. Šećera bez, u nadi da će da me vrati u moj svakidašnji elan. Mogu vam reći donekle i pomaže, zavisi kako se uzme.

lift

Sat vremena kasnije, budna sam, odmorna i čila, spremna za predavanje Istoka Pavlovića, koje nam predstoji. Znam ga iz viđenja, što bi se reklo, profesor je na Fakultetu za medije i komunikacije, koji studiram. Kruže stalno lepe vesti o ovom čoveku, na primer da je u protekloj godini proglašen za najuticajnijeg tviteraša godine. Ni manje ni više, ja apsolutno pojma nemam, ili baš slabo znam, o društvenim mrežama.

doručak

Radujem se predavanju, ali istovremeno vodeći se Sokratovom izrekom “Ja znam da ništa ne znam”, pomalo me to sve onako rastužuje, da ne kažem zastrašuje. U toku predavanja maskimalno sam fokusirana, čak iako u neke pojmove nisam upućena trudim se da ih razaznam iz konteksta, svakako ću ih nakon predavanja detaljnije istražiti. Nije puno ni prošlo, taman što mi se koncentracija popela na maksimum, predavanje se završilo.

Na vratima se pojavila plava devojka u svedenoj crnoj kombinaciji, Ana Vasiljević. Kako sa početka odaje, pričaće nam o modi. Kraj još jednog predavanja brzo je došao, vreme je proletelo, ono što mi je falilo je definitivno svež vazduh. Shodno tome, izlazim napolje da udahnem hladan, zimski vazduh, usput razmišljam o svemu šta sam čula. Uzevši u obzir oba predavanja, tj. obe materije, društvene mreže i modu, jedno je jasno, pa ja nemam pojma! Istovremeno vadim svoj smart iz džepa i pretražujem pomenute, meni nepoznate termine, informišem se.

terasa

Kada sam već kod guglanja i pretraživanja, znate li šta je feng šui? Hotel u kome odsedamo, 88 Rooms Hotel, je prvi i jedini hotel na Balkanu sređen po fenk šuiju. Moj doživljaj fenk šuija je skladna postavka samog objekta, pa tako i predmeta unutar njega u odnosu na Sunce, i Univerzuma, odnosno raspored u samim sobama, ma raspored apsolutno svega, postavka i položaj svega se nalaze u međusobno uzvraćenoj energiji sa višim silama. Razumeli ili ne, meni se dopada feng šui.. Oduvek sam donekle bila okružena istim, stoga sam navikla i da živim uz njega, sa njim. U svakom slučaju defintivno mi pomaže u celokupnom životu, stoga me je pomenuta činjenica o “88 Rooms” hotelu veoma obradovala, a posebno informacija da ću u feng šuiju provesti cele dve nedelje, jedva čekam ostatak.

 Ana Parčetić

Podeli
Komentari
Slične vesti
Wannabe blogger show-9
Wannabe Blogger Reality Show – 3. epizoda (2. deo)
Wannabe blogger show-2
Wannabe Blogger Reality Show: Sutra izlazi 7. epizoda
zorica dukovski 16
Wannabe Blogger Reality Show: 16. epizoda